Genel

Akbank Mobil Siber Saldırıya mı Uğradı? Sorun Çözüldü mü?

Milyonlarca vatandaşın kullandığı Akbank Mobil uygulaması Dün erişime kapandı. Siber saldırıya uğradığı iddia edilen mobil uygulamadaki sorun henüz giderilmedi. Mobil bankacılık uygulamasına erişmek durumunda olan ödeme işlemlerini tamamlaması gereken müşterileri Akbank’tan açıklama beklerken, Akbank beklenen açıklamayı yaptı.

Akbank müşterileri mobil bankacılık uygulamasına giremiyor. Problem henüz giderilmedi. İşlemlerini tamamlayamayan müşteriler Akbank mobil uygulamasına ne olduğunu araştırmaya devam ederken Akbank Twitter üzerinden 2 açıklama yaptı.

“Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla  ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz”

“Bugün bankamız sisteminde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiç bir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.”

İlgili Makaleler