Gündem

Almanya corona virüsü aşısı için tarih verdi!

Milyonlarca insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsü salgınında gelişmeler devam ediyor. Nerdeyse tüm ülkelerde aşı ve ilaç çalışmaları devam ederken, Almanya’dan sürpriz bir açıklama geldi. Alman yetkililer corona virüsü aşısının 2021'in başını işaret ettiler.

Çin ve Rusya’nın corona virüsü aşısı açıklamalarından sonra Almaya’dan da sürpriz bir açıklama geldi. Almanya’nın aşılarla ilgili düzenlemelerden sorumlu kurumu Paul Ehrlich Enstitüsü’nün Başkanı Klaus Cichutek ülkede geliştirilen aşılar hakkında basına önemli açıklamalarda bulundu.

Yılın başında ilk aşılar onay alır

Birinci ve ikinci faz denemelerinin olumlu sonuçlandığını bildiren Cichutek, “Eğer koronavirüs aşısının üçüncü fazından da sonuçlar etkili ve güvenli olduğuna yönelik gelirse gelecek yılın başında ilk aşılar onay alır. Almanya’da da insanlara ilk dozu o dönemde alabilir” ifadelerini kullandı.

Dünyada corona virüsü son durum:

Tüm dünyadaki corona virüsü verilerini derleyen Worldometer sitesine göre, dünya genelinde 22 milyon 335 bin 509 kişide corona virüsü tespit edildi. 784 bin 887 kişi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybederken, 15 milyon 70 bin 504 kişi virüsten kurtularak sağlığına kavuştu.

İlgili Makaleler