Personel Alımı

Almanya Coştukça Coştu; Bu Kez 6 Bin Euro ile 2.000 Personel Alımı Yapacak! Şartlar Belli Oldu…

Bir süredir devam eden pandemi koşulları özellikle işçi nüfusunun daha yaşlı olduğu Avrupa ülkelerinde istihdam sıkıntısı yaratmaya başladı. İş gücünde ciddi kayıplar yaşayan Almanya, Danimarka gibi ülkeler işçi göçü yöntemiyle kaybettikleri işçi gücünü telafi etmek için harekete geçti. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde binlerce personel alımı gerçekleştireceğini duyuran Almanya, bir alım için daha ilan yayınladı.

Almanya’da işçi alım ilanları arka arkaya gelmeye başladı. Son ilanı ile birlikte 2 bin alım daha yapacağını duyuran Almanya, bu kez havayolu taşımacılığında yaşadığı işçi kaybını telafi etmek adına harekete geçti. Havayolu taşımacılığında ciddi bir iş kaybı yaşayan Almanya, Türkiye’de içlerinde bulunmak üzere işçi göçü vermek isteyen ülkelerden toplamda 2 bin yeni işçi daha alacağını duyurdu. Bu duyurunun ardından ise, şartlar da açıklandı.

Federal Çalışma Bakanlığı Havayolu Taşımacılığındaki Krizi Çözmek İçin Harekete Geçti

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamanın ardından havayolu taşımacılığı sektöründe ciddi bir personel açığı olduğu öğrenilmişti. Bu personel açığını gidermek için işçi göçü alma hazırlığında olan Alman hükümetinde Federal Çalışma Bakanlığı’na gelecek olan işçilerin önüne çıkabilecek yasal engelleri kaldırmayı amaçlayan teklif geçtiğimiz gün verildi. Havayolu taşımacılık sektörünün yer hizmetlerinde görev yapacak olan personellerin yurda gelebilmesi için teklifi ilgili komisyona ileten Federal Çalışma Bakanlığı, işçilerin önündeki yasal engelleri kaldırmak için böylece ilk hamlesini gerçekleştirdi.

Almanya’nın Alacağı 2 Bin Yeni Personelin Şartları da Maaşı da Belli Oldu

Harekete geçilen yasal düzenlemenin ardından şartlar ve maaş gibi detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Bu yıl içerisinde 2 bin yeni personel alımı gerçekleştirecek olan Almanya’nın havalimanında çalışacak olan işçiler için belirlediği ücret 6 bin Euro olarak açıklandı. Ardından başvuruya esas şartların da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı Almanya güncel işçi alımı için adayların en az A2 seviyesinde Almanca konuşabiliyor olmasının şart olduğu öğrenildi. Hava yolu birliği IATA’nın gerekliliklerini karşılayan sertifikaları olan kişilerin istihdam edileceği Almanya havayolu taşımacılığı sektörüne başvuru yapacak olan adayların aynı zamanda tehlike madde eğitimi almasının da şart olduğu öğrenildi. Ayrıca adayların Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimlerinin karşılanıp karşılanmayacağı da dikkate alınacak.

İlgili Makaleler