Ekonomi

Altın Alacaklar Dikkat! 8 Ocak Altın Fiyatları Açıklandı!

Altın son dönemde dalgalı kur hareketiyle gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz ay 1.000 TL sınırını aşan altın fiyatlarıyla şaşırtmaya devam ediyor. yeni haftaya 800TL sınırını test ederek başlayan altın şimdilerde kaç TL’den işlem görüyor? Çok ciddi inişler ve çıkışlar yaşayan altın fiyatlarında son durum nedir? 8 Ocak gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ve cumhuriyet altın fiyatlarında son durum…

Altın Yeniden Yükselmeye mi Başladı?

Altın fiyatları geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millete sesleniş konuşması sonrası yaşadığı düşüşle gündeme oturdu. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati tarafından yapılan açıklamaya göre bu durum doğal bir salınım olarak ifade edildi. Özellikle yatırımcısını meraklandıran altın güne kaç TL’den başladığı merak konusu oldu. İşte merakla beklenen altın fiyatlarının güncel durumu şu şekilde açıklandı;

Gram altın, Altın fiyatları arasında en uygun ve en tercih edilen altın 8 Ocak hafta sonuna 794 TL alış 795 TL satış fiyatıyla giriş yaptı.

Çeyrek altın, resmi olarak yapılan açıklamaya göre 8 Ocak an itibariyle almak isteyenler için fiyatı 1,285 TL olurken, satmak isteyenler için de 1,322 TL olarak belirtildi.

Yarım altın ise günce verilere göre 8 Ocak tarihinde 2,570 TL’den alınıp, 2,643 TL’den satılabilecek.

Tam altın ‘ın fiyatları ise an itibariyle açıklanan fiyatlara göre 5,071 TL alış 5,176 TL satış fiyatı bulunuyor.

Cumhuriyet altın 8 Ocak ‘ta açıklanan fiyatlara göre işlem yapmak isteyenler için 5,257 TL ‘den alınıp 5,336 TL’den satılacak.

İlgili Makaleler