Gündem

Altın Alacaklar O Tarihe Dikkat Etsin! Altın Düşecek Mi? İslam Memiş Konuştu; Piyasaların Tüm Oyunu Bozuldu!

Altının gram ve ons bazındaki fiyatları FED’in şahin tutumundan bu yana dalgalı bir şekilde seyretmeye başladı. Yeni haftada da dalgalı seyreden altın fiyatlarını değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, para ve emtia piyasalarında yatırım yapan vatandaşlara seslendi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin bir ateşkes ile sonlanmasının ardından değer kaybetmeye başlayan altın ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın alacakları da altın satacakları da o tarih için uyardı.

İslam Memiş Uyardı; Altında Alım Fırsatı Başlıyor

Bu haftanın yavaş yavaş sonuna yaklaşırken; Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın başta olmak üzere para ve emtia piyasalarını değerlendirdi. Özellikle yatırımcıları ilgilendiren bu değerlendirmelerinde İslam Memiş; “Geçen hafta 1900 dolar seviyesinin üzerinde altın almayı tercih etmem. 900 lira seviyesinin üzerinde gram altın almayı tercih etmem. 25 dolar seviyesinin üzerinde ons gümüş almayı tercih etmem. 12 lira seviyesinin üzerinde gümüş almayı tercih etmem. Dün 882 lira seviyesine kadar gram altın fiyatlarının geri çekildiğini, 1880 dolar seviyesine kadar ons altının. 24,35 dolar seviyesine kadar gümüşün ons fiyatı ve 11,50 lira seviyesine kadar da 11, 30 lira seviyesine kadar da gümüş gram fiyatının geri çekildiğini gördük” beyanında bulundu. Yatırımcılara ardından önemli tavsiyelerde bulunan İslam Memiş, bahsettiği fiyatları kastederek; “Buralar alım yeridir ve buraları dün ben sizi paylaşım yaparak yatırımcılara uyardım. Bu fırsatları değerlendirin diye birçok paylaşımım oldu” şeklinde ifadeler kullandı.

İslam Memiş, Önümüzdeki Aylar İçin Altın Fiyatları Tahmininde Bulundu

Piyasalarının bu haftaki durumunu değerlendirip, alım fırsatlarına dikkat çektikten sonra da açıklamalarına devam eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, özellikle altının rekor seviye göreceği ayları açıkladı. Düğün yapacakları, altın ile yatırım yapanları ve altın yatırımları ile herhangi bir gayrimenkul almak isteyenleri ilgilendiren bu kısımda ise, İslam Memiş; “Öngörünüm geri çekilmeler gerçekleşmiş oldu. Tabi ki dalgalı piyasalar vardır. Tabi ki bu süreçte fiyatların biraz daha iyi yapacağına görebiliriz diye tahmin ediyorum. Özellikle yaz aylarında yeni rekorlar görebiliriz” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler