Genel

Altın Borcu Olanlar, Altın Alacaklar, Tüm Yatırımcılar Buraya! İslam Memiş Konuştu; Altın Alımı İçin Tarih Verdi! O Tarih…

Haftaya artış ile başlayan altının ons fiyatları, kısa süre içerisinde gram ve çeyrek altına da yansıdı. Bu yansımanın ardından yatırımcılara seslenen ve piyasaların dalgalı seyrini değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çok önemli tüyolar verdi.

Yapmış olduğu açıklamalar ile yatırımcılara yön göstermeye devam eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, detaylı bir açıklama ve analiz gerçekleştirdi. Dolar’dan Sterlin’e; altından kripto paralara kadar önemli tüyolar veren İslam Memiş, Merkez Bankası ve FED’in kararını da değerlendirdi.

İslam Memiş, Yatırımcılara Tüyolar Verdi

Yeni haftada yatırımcılara yönelik çok önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaların seyrini değerlendirdi. Memiş, açıklamalarında; “2022 yılının zorlu ve karışık yıl olacağını paylaşmıştım. Bu öngörüm devam ediyor. 2022 yılında kripto paralar, emtialar, döviz beraber yarışacak. Ciddi anlamda kafa karışıklığı olacak. Küresel piyasalarda son 6 aydır aynı hamlelerle, aynı düşüncelerle ortak karar açıklıyorlar. Aynı ağızdan geçici enflasyon söylemine ağırlık verdiler. Enflasyon tarafında endişelerim fazla. Mücadele kolay olmayacak ve yükseliş trendinin devam edeceğini düşünüyorum” şeklinde ifadeler kullandı. Ardından enflasyona yönelik de açıklamalarda bulunan İslam Memiş; “Aynı ağızdan geçici enflasyon söylemine ağırlık verdiler. Enflasyon tarafında endişelerim fazla. Mücadele kolay olmayacak ve yükseliş trendinin devam edeceğini düşünüyorum” şeklinde beyan verdi.

Altın yatırımcılarına seslenmeyi de ihmal etmeyen İslam Memiş; “1.900-2000 dolar üzerinde ons altın alımını kesinlikle tavsiye etmedim. Bu tavsiyem halen devam ediyor. Ons altında 1900 doların altına sarkmalar bekliyorum. Gram altında da 900 liranın üzerinde alım tavsiye etmedim, halen de etmiyorum. 900 liranın altına sarkmalarda da kademeli alım yapmanın daha sağlıklı bir karar olduğunu düşünüyorum. Ben kişisel olarak bu fiyatlardan altın, dolar ve gümüş almayı tercih etmiyorum. Ama yıl içindeki tahminlerim gram altında 1.450 lira, ons altında 2150 dolar, gümüşün gram fiyatında 20 lira beklentim çok kuvvetli. Yeni zirveler görme ihtimalimiz çok kuvvetli. Ama bundan önce bir düşüş yaşayacağız. Ben şu anda düşüş trendinin bittiğine inanmıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Artışın devam edeceğini öngören İslam Memiş; “Ev almak isteyen parası hazır olanlar ev almalarını ihmal etmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Konut fiyatları değer artışına devam edecek. Otomobil fiyatları için Mart ayına kadar almayın demiştim. Yüzde 10 civarında düşüş… İlanları takip ettim. Nisan ayı itibaren galerilere yeni araçlar da gelecek. Bir kaç hafta içinde düşüş trendi biter yükseliş başlar. Araç fiyatlarında yüzde 20 düşüş bekliyorum demiştik. Bunu gördük” beyanlarında bulundu. Öte yandan kripto yatırımcılarını da unutmayan Memiş; “Kripto yatırımcısı ons altını takip etsin. Ons da yükseliş olunca kripto para da düşüş görülüyor. Kısa vadeli 44-50 bin direnç seviyesini test etmesini güçlü buluyorum” dedi.

İslam Memiş, Piyasaların Seyrini Değerlendirdi

Ekonomin dalgalı seyrine dikkat çeken açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş; “Kimse önünü göremiyor. Sert şekilde dalgalı seyir var.  Olumlu haber akışının gelmesi ile kısa süreli normalleşme bekliyorum. Merkez Bankaları ayağına bakıldığında Merkez Bankaları toplumu ikna edemeyecek boyuta gelebilir” ifadelerini kullandı. FED’in mayıs ayı içerisinde yapacağı faiz artırımı konusunda öngörüde de bulunan İslam Memiş; “Ben FED’in 50 baz puan faiz artırımı yapmasını ön görüyorum. Dünya ekonomisi global bazda hızlı şekilde değişebiliyor. Hükümet veya Merkez Bankası şu dili kullanmalı: Şartlar neyi getiriyorsa nasıl uygun olacaksa hamleler yapabiliriz. Bu yatırımcıya güven veren dildir. Çok sert dil kullanmamak gerekiyor” dedi. Ardından dolar ve sterlinin akıbetine dair önemli açıklamalarda bulunan Memiş; “Ben sterlin dolar paritesini ucuz görmeye devam ediyorum. Orta ve uzun vadede yükseliş trendini kuvvetli görüyorum. Ben önümüzdeki 4 hafta boyunca dolarda bir yukarı yönlü atak beklemiyorum. Dolar kurunda 13.80-14.80 lira aralığını takip edebilirsiniz. Dolarda 14 liranın altına her düşüş alım için bir fırsattır. 14.80 liranın üzerindeki her rakam satış için fırsattır” diyerek, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

Açıklamalarıyla altın yatırımcılarına bir kez daha seslenen İslam Memiş; “Gram altın yatırımcılarına 3 haftadır hem gram hem ons bazında ‘Aman dikkat edin, bu rakamlar alım yapılabilir seviyeler değil. Bugünkü rakamlar Ocak – Şubat aylarında alım yapmış olanların satış yeri. Onların yüksekten sattıklarını yüksekten almayın’ diyorum. Kişisel görüşümü söyleyeyim. Elimde TL olsa dolar, altın gümüş almazdım. Kendimi biraz vakit tanırdım gerileme olduğu zaman alırdım sepet yapmak sureti ile. Yıl içindeki hamlelerde zarar etmezdim” diyerek, açıklamalarına son verdi.

İlgili Makaleler