Ekonomi

Altın Cephesinde Flaş Gelişme! Bu Fiyatlar Vatandaşın Yüzünü Güldürecek!

Güncel altın fiyatları vatandaşı şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle uzun vadede yatırım aracı olarak altın’ı tercih eden milyonlarca vatandaş güncel fiyatları merakla takip ediyor. Yılın son günlerinde altın fiyatlarının güncel durumu açıklandı. Peki altın kaç TL ile 30 Aralık gününe başladı? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, cumhuriyet altın ve ata altın fiyatlarında son durum nedir? İşte altının güncel fiyatları…

 

Güncel Altın Fiyatları

Dün alınan yeni karara göre Türk Lirasının değer kazanması amacıyla altınlarını Türk Lirasına çeviren herkes merkez bankasının açıkladığı o anki fiyatlara göre aradaki farkı bir seferliğe mahsus alabilecek. TCMB: “Bu defa altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanmasına karar verilmiştir” diyerek Türk Lirasını koruma amaçlı alınan bu kararın ardından altın sahipleri merakla altın fiyatlarını araştırmaya başladı. Altın fiyatları 30 Aralık tarihinde ise şu şekilde güncellendi;

 

Fiyatları sebebiyle herkesin en çok takip ettiği şüphesiz gram altın olmaya devam ediyor. Gram altın 30 Aralık tarihinde 735,46 TL’den alınıp yine 735,57 TL’den satışa sunularak vatandaşı şaşırttı.

Çeyrek altın fiyatlarında da durum değişmedi. Çeyrek altın da diğer altınlar gibi yükselişe geçerek 1,198 TL alış, 1,262 TL’den satış fiyatlarıyla hakla sunuldu.

Bir diğer seçenek olarak sunulan Yarım altın fiyatları ise yükselerek vatandaşı şaşırttı. 30 Aralık 2021 itibariyle 2,398 TL’den alınıp, 2,529 TL’den satılmaya başlandı.

Tam altın fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Bugün itibariyle tam altın almak isteyenler 4,805 TL ‘den alıp, 4,904 TL’den satabilecek.

Cumhuriyet altın ise fiyatları sebebiyle uzun vadede yatırım aracı olarak kullanılıyor. Cumhuriyet altın fiyatları ise bugün yapılan açıklamaya göre 4,982 TL alış ve 5,057 TL satış olarak belirlendi.

Son olarak Ata altın ‘ın güncel alış ve satış fiyatları ise 4,967 TL alış ve 5,160 TL satış olarak güncellendi.

İlgili Makaleler