EkonomiGündem

Altın fiyatları için kritik tahmin sonunda geldi! Dev kurum altın fiyatları için seviyeleri paylaştı

Rusya ile Ukrayna arasında savaşın başlaması, ilk olarak piyasalarda altın fiyatlarına etki etti. Petrol fiyatları da hızla yükselişe geçerken, altın fiyatları, yatırımcıların sarı madeni güvenli liman olarak değerlendirmesi ile gelen talep yoğunluğu sonrasında sert yükseldi. Savaşın etkisi ile sert yükselen altın fiyatları sonrasında ABD merkezli dev bankacılık kuruluşu Goldman Sachs’tan, ons altın fiyatına ilişkin önemli tahminler geldi. Banka, ons altın fiyatına ilişkin 3 ve 6 aylık öngörülerini güncellerken, tahminlerin yukarı yönlü değişmesi dikkat çekti. Goldman Sachs, ilerleyen dönemlerde ons altının yükselişe geçmesini beklerken bir de bununla ilgili fiyat tahmininde bulundu.

Savaş Altına Sert Etki Etti

Küresel piyasalarda ons altın, 24 Şubat tarihinde Rus askerlerinin Ukrayna topraklarına girmeye başlaması ile birlikte sert yükselerek 1.76 dolar seviyesine kadar tırmanmıştı. Ardından takip eden haftada ons altın fiyatı 1.920 dolar ve 1.950 dolar aralığında bir süre dengede kalmıştı. Bu süreçte yurtiçinde gram altın da ons altın fiyatından destek alarak yükselişe geçmişti. Ardından ons altın dengesini yukarı yönlü bozdu ve 2.000 dolar barajını aştı. Ons altın fiyatı son olarak Ağustos 2020 döneminde pandeminin şiddeti ile bu seviyenin üzerine çıkmıştı.

Goldman Sachs’tan 3 ve 6 Aylık Altın Fiyatı Öngörüleri

ABD merkezli dev yatırım bankası Goldman Sachs, ons altın fiyatında görülen hareketler sonrasında altına fiyatlarına ilişkin ileri tarihli tahmin raporlarını paylaştı. Banka, 3 ay sonrası ons altın fiyat tahminini 1.950 dolar seviyesinden 2.300 dolar seviyesine yükseltti.

Öte yandan Goldman Sachs, 6 aylık fiyat tahmininde ise ons altın fiyat öngörüsünü 2.050 dolar seviyesinden 2.500 dolar seviyesine yükseltti. Ons altının yükselişe geçtiği ve 2.000 dolar seviyesini aştığı süreçte, yurtiçinde gram altın da 942 dolar seviyesine kadar tırmanmıştı.

İlgili Makaleler