EkonomiGündem

Altın fiyatları için son dakika gelişme! Az önce duyuruldu: Gram altın 1.400 TL gelişmesi

Amerika Merkez Bankası Fed’in faiz kararı ve Türkiye’deki yüksek enflasyonla birlikte dolar ve altın fiyatlarının artması, düğün sezonu yaklaşırken vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altın fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

GRAM ALTIN 1.400 TL GELİŞMESİ

Tüm dünyada enflasyon rakamlarının yüksek olduğunu anımsatan İslam Memiş açıklamalarında gram altının 1.400 TL olabileceğini ifade etti.

Gram altının Temmuz ve haziranda önce 1000 lira, devamında 1200 ve yılın tamamında yükselişlerin 1450 lira seviyesine ulaşacağını söyleyen İslam Memiş dolar kuru hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

İSLAM MEMİŞ’İN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak İslam Memiş’in açıklamaları şöyle oldu:

“Yaz aylarında hasat zamanı olması dolayısıyla kısmi bir duraklama olabilir. Bu benim için enflasyon artık pik oldu artık düşüşe geçecek anlamı taşımayacaktır.

HAZİRAN’DA 1.000 TL

Temmuz ve haziranda önce 1000 lira, devamında 1200 ve yılın tamamında yükselişlerin 1450 lira seviyesine ulaşacağını öngörüyorum.

Daha önce de belirttiğim gibi burada kontrollü bir mekanizma var. Merkez bankaları emtia fiyatlarını bilerek ve isteyerek baskılıyor. Enflasyon ve faiz arttırma süreci.

HER ŞEY KONTROLLÜ

Bundan dolayı yaptıkları her şey tamamen kontrollü. 1880-1980 dolar bant aralığında gezmeye devam ediyor. Bunun dışına çıkartmıyorlar. Ama yıl içinde bu bant aralığının dışına çıkacağını tahmin ediyorum. Özellikle 2 bin 150 dolar seviyesi öngörümde herhangi bir değişiklik yok”

İlgili Makaleler