Ekonomi

Altın fiyatları yeni haftada yatırımcısının yüzünü güldürdü: 24 Ekim Pazartesi güncel altın fiyatlarında son durum

Geçtiğimiz haftaya yükselişlerle başlayan altın fiyatları, bu yükseliş sonrası hafta ortasında sert değer kayıpları yaşayarak, Çarşamba ve Perşembe günlerinde gelen düşüşler sonrası 3 haftanın en düşük seviyesini test etmişti. ABD 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 4 seviyesini aşıp son dönemlerin en yüksek seviyesini görmesi ve dolar endeksinin güçlenmesi, altın üzerindeki baskıları artırmıştı.

Küresel piyasalarda geçtiğimiz haftaya 1.643 dolarda başladıktan sonra 1.660 dolara kadar yükselen ons altın, Perşembe günü bu düşüşler sonrası 1.622 dolar seviyesine kadar geriledi. Öte yandan geçtiğimiz haftaya 992 TL seviyesinde giriş yapan gram altın da bu süreçte 969 TL seviyesine kadar geriledi. Geçen haftanın son işlem gününde yükselişe geçen altın fiyatları, dengeli geçen hafta sonunun ardından yeni haftaya da dengeli bir giriş yaptı. 24 Ekim Pazartesi altın fiyatları ne kadar?

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Geçtiğimiz hafta Cuma günü altın fiyatları, hafta ortasında gelen sert düşüşler sonrasında yön değiştirdi ve hafta ortasında dolar endeksinin gerileme göstermeye başlamasıyla birlikte altın fiyatları da yükselmeye başladı. Gelen yükselişlerle birlikte güne 1.628 dolarda başlayan ons altın günü yaklaşık yüzde 2 kazançla 1.657 dolar seviyesinde tamamladı. Haftalık bazda ise ons altının kazancı yüzde 0,81 olarak kaydedildi.

ALTIN YENİ HAFTAYA NASIL BAŞLADI?

Ons altın fiyatındaki hareketliliğe benzer bir fiyat hareketliliği ortaya koyan gram altın ise 974 TL’den başladığı Cuma gününde 991 TL seviyesine kadar yükseldi ve günü 990 TL’de tamamlandı. Haftalık bazda gram altının kazancı yüzde 0,96 olarak kaydedildi. Gelen düşüşler ve yükselişler sonrasında ons altın yeni haftaya 1.657 dolardan, gram altın ise 989 TL’den giriş yaptı. Pazartesi gününe yatay seyirle giriş yapan altın, gün içerisinde yukarı yönlü dalgalı fiyat hareketleri ortaya koydu.

24 EKİM PAZARTESİ ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatlarında görülen fiyat hareketleri, sabah saatlerinde yukarı yönlü grafikleri öne çıkardı. Gelen hareketlilikle birlikte güncel altın fiyatları şöyle:

  • Gram altın 1.005,67 TL (alış)
  • Gram altın 1.009,94 TL (satış)
  • Çeyrek altın 1.584,80 TL (alış)
  • Çeyrek altın 1.619,86 TL (satış)
  • Ons altın 1.654,32 dolar (alış)
  • Ons altın 1.654,80 dolar (satış)

İlgili Makaleler