Ekonomi

Altın fiyatlarında aylardır görülen düşüş tersine dönecek mi? 25 Ekim gram, çeyrek, ons altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatlarında sert hareketlilikler devam ediyor. ABD’de enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra küresel piyasada düşüşe geçen ons altına paralel olarak, yurtiçi piyasalarda ise gram altın düşüşler yaşadı. Geçtiğimiz haftalarda 1.040 TL seviyelerine kadar tırmanan gram altın, gelen bu düşüşler sonrasında geçtiğimiz hafta 969 TL seviyesine kadar gerilemişti. Ardından yükselişe geçen gram altın, yeni haftada hafif düşüşlerle seyrine devam ediyor.

Dünya genelinde en fazla tercih edilen yatırım aracı olan altın fiyatlarındaki sert hareketlilik son haftalarda yerini düşüş trendine bıraktı. Geçtiğimiz aylarda yurtiçi piyasalarda gram altın 1.040 TL seviyelerine kadar yükseldi ancak geçtiğimiz hafta gelen düşüşlerle birlikte gram altın fiyatı 970 TL’nin de altına sarktı. Altın fiyatlarında yeniden yükseliş dalgasının görülüp görülmeyeceğini merak eden yatırımcılar, güncel altın fiyatlarını araştırıyor. 25 Ekim güncel altın fiyatları…

ALTIN FİYATLARINDA YENİ HAFTA

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda ons altın fiyatındaki yükselişlere paralel olarak yurtiçi piyasalarda değer kazanan gram altın, yüzde 1,9 oranda artışla 991 TL seviyesinde günü tamamladı. Hafta sonunda kapalı piyasalarda durgun seyreden gram altın, yeni haftaya sert bir düşüşle başladı ve ardından Pazartesi günü kapanış öncesi 986 TL seviyesine kadar yükseldi. Gram altın fiyatının 969 TL ile 990 TL arasındaki bu dalgalanması, diğer altın türlerinde de dalgalanmaları tetikledi.

ONS ALTIN 7 AYDIR KAYIPTA

Küresel piyasalarda ons altın fiyatındaki kayıplar, ABD’de enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra görüldü. Ons altın fiyatındaki düşüşler gram altındaki düşüşleri de tetiklerken, ons altın fiyatındaki değer kayıpları 7 aylık süreci buldu. 7 aydır aralıksız şekilde değer kaybeden ons altın karşısında gram altın ise üçüncü ayını düşüşlerle tamamlamaya hazırlanıyor. Haftanın ikinci işlem gününde altın çeşitlerindeki hafif toparlanma ise devam ediyor.

25 EKİM GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

  • Gram altın alış – 987,40 TL
  • Gram altın satış – 987,55 TL
  • Çeyrek altın alış – 1.628,00 TL
  • Çeyrek altın satış – 1.654,00 TL
  • Cumhuriyet altını alış – 6.489,00 TL
  • Cumhuriyet altını satış – 6.576,00 TL
  • Ons altın alış – 1.650,90 dolar
  • Ons altın satış – 1.651,14 dolar

İlgili Makaleler