Ekonomi

Altın kazandırmaya devam ediyor! Kuyumcudan altın tavsiyesi!

Bir süredir yükselmeye devam eden altının  durumunu değerlendiren kuyumcu Emre Öztürk önemli açıklamalarda bulundu. Işte detaylar…

Geçtiğimiz günlerden itibaren artışına devam eden altın ve döviz piyasası hakkında Emre Öztürk çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öztürk, Ekim ayının başından itibaren altın, Kasım ayı içerisinde %12’lik bir artışın gerçekleştiğini ifade etti.  Türk lirasının döviz ve altın karşısında değer kaybetmesinden itibaren birçok vatandaş yatırımını altın ve dövize yatırdı. Emre Öztürk’te vatandaşlara Kesin ve garanti Bir yatırım yapmak istiyorsanız altına yatırım yapabilirsiniz diye ekledi.

Öztürk konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Ekim ayının başından itibaren altın kasım ayı içerisinde yaklaşık olarak yüzde 12 ‘lik bir daha kazandı diyebiliriz. Yani altına yatırım yapın, yine kazandı. Dolar ve Euro da şu anda yüzde 4’lük yüzde 5’lik bir yaşanıyor.

Özellikle Merkez Bankası’nın 2 gün önce açıkladığı yetkililerinin Kasım ayında yapacakları faiz artırımı yapmayacaklarını ve pazartesi günü de özellikle indirim olacak. Bu tabi ki Dolar ve Euro da yükseliş eğilimini birazcık daha düşürecektir. Özellikle de altındaki artışı yine tekrardan etkileyecektir. Önümüzdeki haftalarda altın fiyatlarındaki gelişmeler tabi ki takip etmemiz gerekiyor ama fiyatların hızlı bir şekilde artışından ziyade birazcık daha stabil bir şekilde ilerleyecektir. ifadeleri ile altındaki yükselişin bir süre stabil ilerleyeceğini belirtti.

Hızlı düşüşler ve yükselişler var!

Emre Öztürk açıklamalarının devamında altındaki ve dolardaki hızlı yükseliş ve düşüşlere dikkat çekti! Açıklamalarının devamında; ”Ons fiyatı bin 900 dolar seviyelerini gördü. Piyasadaki hareketlilik tabi ki her zaman müşterilerin ve özellikle serbest piyasanın hızlı bir şekilde tepki vermesine yol açıyor. Dolardaki artış ve altındaki artış de bu sebeple birazcık daha hızlı yükseliş ve düşüşlere gözlemleyebiliyoruz. 2024 ziyade biz birazcık daha haftalık değerlendirirsek çok daha doğru olacaktır.

Çünkü yaşanan gelişmeler merkez bankalarındaki hareketlilik, özellikle savaş durumları altın piyasasını etkiliyor. Kesin ve garanti yatırımları tavsiye istiyorlarsa özellikle altına yönelmeleri  isteriz. Uzun vadede altın sürekli  kazandırmaya devam edecek. Kasım ayının içerisinde altın yüzde 12 değer kazandı ve döviz piyasası yüzde 4’lük yüzde 5’lik bir artış yaşandı.

Altın her zaman yatırımcısına kazandıran bir MT olmuştur. Özellikle eğer kıyıda köşede paralarını tutanlar varsa altına yatırıp uzun vadeli bekleyebilirler. Altın her zaman onlar. Daha iyi bir yatırım aracı olacaktır.

Gram altına yatırım  şimdilik çok birazcık daha  popüler diyebiliriz. Çünkü özellikle Merkez Bankası’nın altın basımı ile ilgili kararları piyasada işçilik  miktarını arttırıyor ve çeyrek altın ve ata ileri altınlarını da birazcık daha içerikli fiyatlar yükseltiyor.” İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler