Ekonomi

Altın ve Dolar Hız Kazanıyor: Altın ve Dolar Yükselmeye Devam Edecek Mi? O İki Kurum Arka Arkaya Açıkladı!

Bir süredir düşüşte olan altın ve dolar kuru, arka arkaya yükselişe geçmeye başladı. Hem altın ve dolar kuru üzerinden yatırım yapan hem de bu değerlerde borçlanan vatandaşların yakından takip ettiği piyasalara ilişkin iki yeni açıklama ve analiz geldi.

Altın ve para piyasalarındaki hareketliliğin nasıl sürüp sürmeyeceği merak edilirken; IKON Menkul, altın ve dolar piyasalarına ilişin yeni açıklamalarda bulundu. Ardından dolar kuruna ilişkin açıklamalar yapan IKON Menkul’ü takip eden açıklama ise Bank of America stratejistlerinden geldi.

IKON Menkul, Altın ve Dolar Kurunu Analiz Etti

Piyasalarda başlayan hareketlilik sonrası dikkat kesilen kuruşlardan biri olan IKON Menkul, altının hızla geçtiği yükselişi değerlendirdi. IKON Menkul’ün değerlendirmelerinde altın ile ilgili; “Ons altında 1848 dolar seviyesinden alınan destekle 1856 dolar düzeyine kadar yükselişler oldu. Yükselişin devamında 4 saatlik periyotta izlediğimiz düşen fiyat eğilimi önemli direnç olarak izlenebilir. Bu eğilim altında kalındığı sürece geri çekilmeler görebiliriz. Bu durumda da 1848 ve 1834 destek oluşturabilir” ifadeleri yer aldı. Ardından dolar kurunda görülen sert çıkışları da ele alan IKON Menkul, dolar kuru ile ilgiliyse; “TCMB dün yaptığı toplantıda beklendiği gibi %14.00 seviyesindeki politika faizini değiştirmedi. Karar sonrası geri çekilmeler olsa da bu geri çekilmeler çok kalıcı olmadı ve yükselen fiyat kanalının üst bandına doğru yükselişler oldu. Kanalın üst bandının kırılması halinde 17.14 ve 17.85 direnç olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 16.20-15.72 destek oluşturabilir” analizlerinde bulundu.

Bank Of America Stratejistleri, Finansal Şartları Değerlendirdi

IKON Menkul’un ardından piyasalara ilişkin bir değerlendirme de Bank of America stratejistlerinden geldi. Yaşanan ekonomik kötüleşmeyi hedef alan bir açıklama yapan Bank of America stratejistleri, Amerikan Merkez Bankası FED’in hamlelerine ilişkin öngörülerde bulundu. Bank of America stratejistleri, konuyla ilgili değerlendirmelerinde; “Eğer finansal şartlar kötüleşir ise Fed’in Eylül ayında sıkılaştırmayı durdurması, gösterge faizi yüzde 1,75-2 aralığında bırakması büyük olasılık” değerlendirmeleri yer aldı. Değerlendirmelerinde Amerikan Merkez Bankası FED’in verdiği sinyallere de dikkat çeken Bank of America stratejistleri, “Fed’in iletişimlerinde hafif ancak dikkat çeken bir değişiklik gördük, bazı Fed yetkilileri zorlu makro ortama işaret ederek faiz yüzde 2’ye ulaştığında vites küçültmen veya artırımları durdurma seçeneğine işaret ediyorlar” analizlerinde bulundu.

İlgili Makaleler