Gündem

Altın ve Dolar İle Borç Alanları Tunç Şatıroğlu Uyardı! Altın ve Dolar Yükselecek Mi? Tunç Şatıroğlu Konuştu; Yatırımcının Kafası Netleşti!

Bir süredir altın ve para piyasalarında devam eden dalgalı seyir yerini piyasaların yeni işlem haftasına başlamasıyla birlikte yükseliş trendine bıraktı. Konuyla ilgili konuşan Altın ve Para Piyasası Uzmanı Tunç Şatıroğlu ise hem altına hem de dolara dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yatırımcıların ve vatandaşların ekonomik tablonun görünürlüğü açısından yakından takip ettiği isimlerden biri olan Tunç Şatıroğlu, yeni piyasa işlem haftasında kendi Youtube kanalı üzerinden bir video yayınladı. Bu videoda yatırımcılara önemli tüyolar veren Şatıroğlu, Kur Korumalı Mevduat Sistemi’ne işaret etti.

Şatıroğlu, Altındaki Yükselişin Devam Edeceğini Açıkladı

Ekonomik parametreler açısından oldukça öngörülü açıklamalar gerçekleştiren isimlerden biri olan Tunç Şatıroğlu, kendi Youtube kanalından yayınladığı son videosunda altın piyasalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Şatıroğlu’nu konuyla ilgili açıklamalarında; “Amerikan 10 yıllıklar düşecekse altının da yükselmesini bekleriz. Çünkü altın faiz getirmeyen bir varlık. Faizler düşüyorsa altın çıkar. Faizler yükseliyorsa altının çıkmasını bekleyemeyiz. Faizler yükseldiği halde altın çıkıyorsa demek ki altında ilgi var. Amerikan 10 yıllıklarda düşüş başlamasını bekliyorum. Düşüş olursa ons ve altının daha da kuvvetlenmesini bekliyorum” ifadeleri yer aldı. Bir süredir dalgalı bir şekilde seyretmesine rağmen bu hafta itibariyle yeniden yükseliş trendine geçiş yapan altında yükselişin devam edeceğin dikkat çeken Şatıroğlu; “Benim bu yılki altında hedefim bu 2267 dolar. Altında yükselişin devamını bekliyorum. Gram altında da yükseliş olacaktır. Gram altın alın. Gümüş iki katı artacak. Gümüşte bu seneki hedefimiz 35’dir” dedi.

Şatıroğlu’ndan Dolar Uyarısı Geldi

Dolar ile tahminlerini güncelleyen Tunç Şatıroğlu, çektiği son videoda doların 18 seviyelerini yakın zamanda geride bırakacağını belirtti. Özellikle dolar borç almış olan vatandaşları bu konuda uyaran Şatıroğlu, borçlarını bu yükseliş yaşanmadan kapatmalarını tavsiye etti Şatıroğlu’nun dolar ile ilgili açıklamalarında; “Piyasa doların yukarı gitmesini istiyor. İllaki çıkacak ama ne zaman çıkacağı belli değiş. Dolarla ilgili bir zirve beklentim var. 18 seviyelerin üzerine çıkabilir. Doların oraya kadar gitmesini bekliyorum. Artık ekonomi yönetimi ne yapar bilemem. Dolar borcu olanlar beklemesin. Hemen borçlarını ödesin. Euro ise almak bu dönemde riskli. TL varsa eğer dolar almak yerine Kur Korumalı Mevduatı tercih edebilirler. Dolarınız varsa şayet Kur Korumalı Mevduat’a geçmenizi önermiyorum” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler