Ekonomi

Altın Ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten Yeni Rakamlar Geldi! Dolar Ve Gram Altın Yükselecek Mi? İşte O Rakamlar…

Her hafta piyasalara dair önemli gördüğü konularda değerlendirmeler gerçekleştiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu hafta Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Her Açından programında konuştu. Altın ve dolar yatırımcılarına seslenen İslam Memiş, beklediği yeni rakamları açıkladı.

Yatırımcıların alım ve satım trendleri ve yatırım eğilimleri üzerinden önemli değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, döviz kurundaki hareketlilikten gram altına kadar pek çok konu ile ilgili açıklamalar gerçekleştirdi.

İslam Memiş, Verdiği Tavsiyeyi Hatırlattı

Piyasaların bir haftaya daha veda edecek olmasından önce önemli açıklamalar ile yatırımcılara ve vatandaşlara seslenen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, üç ay boyunca parite ve sepet yapın tavsiyesi verdiğini hatırlattı. İslam Memiş’in konuyla ilgili açıklamalarında; “Bazılarının algılayamadığı, algılamak istemediği, yine alım satım yaparak para kazanacağım hayali içinde yaşayanlar ‘sepet ve parite’ işlemiyle uzun vadeli yatırımcı olmayı kavrayamayanlardır. 2022’de ekmek yedirmeyecekler, piyasa merkez bankalarının elinde. Onlar ne derse o olacak. Boşunuza kafanızı yormayın. Al, kenara at, bekle. Alım satımdan medet umanlar zaman kaybediyor. Yeni tedbirler gelecek. İşinize bakın, piyasalara değil geleceğe odaklanın. Birikimlerini çeşitlendiren bugünü sorunsuz geçiriyor. Değeri artmış yatırım aracıyla, değer kaybetmiş yatırım aracını takas ediyor. Zarar etmiyor. 3 ay parite ve sepet yapın diye anlatmam gereksiz miydi?” ifadeleri yer aldı.

İslam Memiş, Piyasalardaki Hareketliliği Değerlendirdi

Katıldığı Beyaz TV programında piyasadaki hareketliliği de değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş; “Birkaç aydır döviz tarafına kayanlar yine arttı. Önümüzdeki aylarda yine kur tarafında atak olma ihtimalini yüksek görüyorum. FED’in faiz artırımı sürecek, dolar tarafından bir değer artışı söz konusu olabilir. Her şeyin maliyeti dolar kaynaklı olduğu için herkesi ilgilendiriyor. Dövizi yatırım aracı olarak kullanmalı mı? Bu kişilerin eğitim, gelirine göre çeşitlilik gösteriyor. Ben olsam TL’m olsa döviz biriktirmem. Benim tam tersim düşünen vatandaşların ise döviz biriktiriyorsa, dövizi çeşitlendirmesi gerekiyor. Doların endeksi 88’den 104 seviyesine kadar yükseldi. ABD’de enflasyon bir tık geriledi ama doların artışı sürdü. Dolar karşısında ise bazı para birimleri aşırı değer kaybetti. Sterlin ve euro paritede kaybettiler. Bunlar da dolar gibi döviz. 1.37’den 1.23’e gerilemiş bir sterlin ve 1.12’den 1.05’e gerilemiş bir euro karşımızda. Değeri artmış bir şeyi mi satın alırsınız, yoksa değeri azalmış bir şeyi mi” diye açıklamalarda bulundu.

İlgili Makaleler