Ekonomi

Altındaki Ani Düşüşün Sebebi Belli Oldu! Altın Ne Zaman Yükselecek? Tuna Kaya Açıkladı, Altındaki Oyunu Oynayanların Maskesi Düştü!

Özellikle Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz artırımı kararının ardından suni olarak baskılanmaya başlamış olan para ve altın piyasalar nisan ayını düşüş ile kapattı. Bu düşüşün ardından gözler mayıs ayına çevrilmişti ki, FED bir kez daha faiz artırımına gideceğini açıkladı.

Merakla beklenen FED’in mayıs ayı faiz politikası geçtiğimiz gün belli oldu. Daha önce dört yıl aranın ardından 25 baz puan faiz artırımına giden FED, bu kez faiz artırım oranının 50 baz puana çekti. Henüz bu kararın etkisi piyasalara yansımamışken; piyasa uzmanı Tuna Kaya, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tuna Kaya, Altının Oyununu Bozdu

Gerçekleştirdiği tahmin ve öngörülerindeki tutarlığı ile popüler hale gelen isimlerden biri olan Tuna Kaya, altın piyasalarındaki dalgalı seyrin ve son zamanda düşüşe geçişin arka perdesini açıkladı. Altın piyasalarındaki baskıya dikkat çeken Tuna Kaya, ani düşüşün sebebini de anlattı. Tuna Kaya’nın vatandaşları yakından ilgilendirecek olan açıklamalarında altındaki değişim ile ilgili ise; “Amerikan Merkez Bankası, Mayıs ayıyla birlikte faiz puanlarına artırım yapmaya hazırlanıyor. Bu durum, doların artış göstermesine ve altın fiyatlarının düşmesine neden oldu. Çin’de yüksek olan altın talebi de son zamanlarda geriledi. ABD, altın fiyatları üzerindeki baskıyı artırıyor’’ diye ifadeler yer aldı.

Tuna Kaya, Altının 2022 Yılındaki Göreceği Zirveyi Açıkladı

Son günlerde dalgalı bir şekilde seyreden altın piyasaları ile ilgili küçük yatırımcıyı rahatlatacak haber Tuna Kaya’dan geldi. Kısa vadede altının yeniden toparlanacağına inanan Tuna Kaya, konuyla ilgili düşüncülerinin yanı sıra yıl sonu altın beklentisini de açıkladı. Tuna Kaya’nın tahminlerinin yer aldığı o açıklamalarda ise; “Gram altının bir süre daha yatay hareketlerini sürdüreceğini tahmin ediyorum. Altında 900 seviyelerini bir alım fırsatı olarak görebiliriz. Gram altın için zirve beklentim 1400 – 1450 lira seviyelerindedir. Bu rakamları yıl sonunda görmemiz çok muhtemel” ifadeleri yer aldı. Ardından gümüş piyasasına dair de konuşan Tuna Kaya; “Gümüş fiyatları ise yıl sonunda 14 lira olarak karşımıza çıkabilir. Yani kaçınılmaz sonda altın ve gümüş fiyatlarının tekrar yükseleceğinden eminiz. Yatırımcılar olarak sabırlı olmamız gerekiyor, unutmayın sabrın sonu selamettir’’ açıklamalarında bulundu.

İlgili Makaleler