Ekonomi

Altını olan vatandaşları ilgilendiriyor! BDDK altın düzenlemesi yaptı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından altını olan tüm vatandaşları ilgilendiren yeni bir düzenleme yapıldı. Kurum resmi internet sayfasından Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik yayınlandı. Yayınlanan taslağa göre, bankalar topladıkları fiziki altınların karşılığını, altın saflığının 1.000 üzerinden değerlendirilmesi olarak açıklanan ‘milyem değerler’ üzerinden belirleyecek.

Yönetmelik taslağı görüşe açıldı

Corona virüsü salgını Türkiye’de altın fiyatlarının tavan yükselişler yaşamasına neden olurken, altını olan tüm vatandaşları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. BDDK, Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te değişiklikleri kapsayan yönetmelik taslağını görüşe açtı.

Kurum resmi internet sayfasında yayımlanan yönetmelik taslağına göre, bankalar, müşterilerinden aldıkları ya da müşterilerin altın cinsinden mevduat hesaplarına alacak kaydetmek üzere topladıkları fiziki altınları, asgari olarak belirlenen milyem değerleri üzerinden değerleyecek.

BDDK tarafından hazırlanan taslakta şu ifadeler yer aldı:

MADDE 1 – 22/06/2016 tarihli ve 29750 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Bankalar, müşterilerinden aldıkları ya da müşterilerin altın cinsinden mevduat hesaplarına alacak kaydetmek üzere topladıkları fiziki altınları, asgari olarak aşağıdaki tabloda yer verilen milyem değerleri üzerinden değerlerler.

İlgili Makaleler