Gündem

Ankara Keçisi Üreten Verilen Destek Miktarı İki Katına Çıktı! Bakan Kirişçi Açıkladı: Yüzde 100 Destek Artışı Gerçekleştirildi! Verilen Destek Tamı Tamına…

Üreticilere verdiği destekler ile üretimin artırılmasını ve istikrarın sağlanabilmesini amaçlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere verdiği kuraklık desteğinin ardından, şimdi de hayvancılık ile uğraşan vatandaşa verdiği desteği artırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2022 yılında Ankara Tiftik Keçisi üretimine vereceği destek miktarını, geçtiğimiz gün, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci açıkladı.

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin artması için destek ödemelerini her geçen gün artıran Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörü için üretimi önemli olan Ankara Tiftik Keçisi üretimine verilen desteği iki katına çıkardı. Verilen güncel destek miktarlarını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, beklenen müjdeyi hayvancılık ile uğraşan vatandaşa verdi.

Ankara Tiftik Keçisi’ne Verilen Destek Yüzde 100 Artırıldı

Geçtiğimiz gün Geleneksel Ankara Tiftik Keçisi Festivali’ne katılım sağlayan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, yüzde 78’inin Ankara’da üretildiği Ankara Tiftik Keçisi’ne verilen destek miktarlarının artırıldığını açıkladı. Başta Güdül olmak üzere Ankara’nın pek çok ilçesinde yetiştirilen Ankara Tiftik Keçisi ile ilgili konuşan Bakan Kirişci; “Oğlak tiftik desteğimiz bildiğiniz gibi 35 lira iken bugün itibarıyla 70 lira olarak ilan ediyorum. Anaç tiftikle ilgili 30 lira olan desteğimizi de 60 lira olarak ilan ediyoruz hayırlı olsun. Böylelikle yüzde 100 destek artışı Ankara keçisi yetiştiricisi kardeşlerimize hükümet olarak sağlamış oluyoruz” diye konuştu. Desteğin yüzde 100 artırıldığını açıklayan Bakan Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal üretim ve kalkınma için her türlü desteği sağlamaya devam edeceğini açıkladı.

Tarımsal İhracat 7 Milyar Dolara Çıktı

Katıldığı festivalde tarımsal ihracatın güncel durumuna ilişkin önemli rakamlar vermeyi de ihmal etmeyen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci; “Ocak, şubat ve mart döneminde tarımsal ihracatımız 7,2 milyar dolara çıktı. İthalatımız da var elbette ama ithalatımız ihracatımızın çok gerisinde olduğunu, ihracatın ithalatı karşılama konusunda da yüzde 148 ile rekor kırdığımızı belirtmek isterim” ifadelerini kullandı. Ardından festival alanında satış yapan kooperatifleri ziyaret eden Bakan Kirişci, aynı zamanda festivalde geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘tiftik keçisi kırpma yarışması’nı da seyretti.

İlgili Makaleler