Gündem

Ankara’da Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması Yapıldı !

Bilindiği gibi Ankara'da corona virüsü salgını kapsamında vaka sayıları rekor kırdı. Bunun üzerine Ankara Valisi Vasip Şahin sokağa çıkma yasağı hakkında açıklamalarda bulundu. Vasip Şahin açıklamalarında şu an sokağa çıkma kısıtlamasının gündemde olmadığını sokağa çıkma kısıtlamasının olmasını istemediklerini kurallara uyulması taraftarı olduklarını vurguladı.

Corona virüsü salgını kapsamında vaka sayıları arttı. Vaka sayılarının artmasına ilişkin birinci sırada Ankara geliyor. Ayrıca Ankara için sokağa çıkma yasağı açıklamaları da peş peşe geliyor.

14 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Bundan önce Hacettepe Üniversitesi iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Ankara Wuhan olduAnkara Wuhan oldu. 10-14 gün sokağa çıkma yasağı gelmeli. Ankara sağlık kapasitesi aşabilir. Artık hasta yatıracak yoğun bakım zorlaşıyor. Kapalı her hastane açılmalı. Özel yoğun bakımlar pandemi için açılmalı. Halkın inisiyatifine bırakmak yanlış”

ANKARA VALİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bunun ardından Ankara Valisi Vasip Şahin bir açıklama yaptı. Vali Şahin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Şu an sokağa çıkma kısıtlaması gündemimizde değil. Sokağa çıkma kısıtlaması olsun istemiyoruz, kurallara uyulması taraftarıyız”

İlgili Makaleler