Gündem

Apple akıllı şarj aparatının patentini aldı: İphone 15 sürümünde tersine şarj özelliği aktif olacak!

Apple’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iPhone 14 modeli sonrasında yeni hamlesi belli oldu. İlk kez satışa sunulduğu anda gece saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar için yepyeni bir müjde daha duyuruldu.

Apple iPhone’a ait tersine şarj teknolojisini kullanabilmek için patent başvurusunda bulunduğu ve sonunda patentini aldığını duyurdu.

APPLE UZUN SÜREDİR BEKLENEN HAMLEYİ YAPTI!

Apple kendi üretimi altında bulunan akıllı telefonlar için yeni bir patent aldığını duyurdu. Bu patent anlaşması sonrasında pek çok kullanıcının uzun süredir beklediği tersine şarj özelliği de telefonlarda kullanılmaya başlanabilecek.

En çok merak edilen konu ise bu özelliğin kişiye sağlayacağı avantajlar oldu. Biliniyor ki Apple geçtiğimiz yıl bu özelliği kullanabilmek için Federal İletişim Kuruluna başvuruda bulundu. Başvuruya yönelik kesin bir paylaşımda bulunulmazken Apple’ın analisti söylentilere yönelik bunun pek mümkün olmayacağını duyurmuştu. Mark Gurman her ne kadar uzun bir zaman alacak dese de patentin kabul edilmesinden sonra bu teknolojinin yürürlüğe gireceği belli oldu.

YENİ SİSTEMİN PATENT EVRAKLARINA ULAŞILDI!

Patentin alınabilmesi için yapılan başvuruya dair ofis kayıtları da ortaya çıktı. Apple’ın Amerika patent ve ticari marka ofisinde yer alan kayıtlarında tersine şarj etme desteğine yönelik tüm detaylar açıklanıyordu. Cihazın arka kısmına bu bileşeni destekleyebilmesi için manyetik bir alan oluşturulacak. Bu sayede şarj edilmek istendiği anda ikinci bir cihaz sabitlenebilecek ve tersine şarj işlemi kullanılabilecek.

Ek bir kabloya gerek olmadan iPhone’un kendi bataryası ile manyetik birleşen kullanılarak farklı bir cihaz şarj edilebilecek. Söylentilere göre tersine şarj etme teknolojisi Apple’ın iPhone 15 modellerinde daha çok görülmeye başlanabilir. Tüm bu süreçte yapılacak yeniliklerin tanıtımının bu yılın Eylül ayında yapılacak tanıtım etkinliğinde sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler