Gündem

Ara Zam Dendi; Verildi! Memur Ve Emeklinin Alacağı Zam Belli Oldu! Memur Ve Emeklinin Maaşına Temmuz Ayında En Az…

Bir süredir hem memur ve memur emeklilerinin hem de Bağ-Kur ve SGK emeklilerinin merak ile takip ettiği ara zamda mart ayının enflasyon rakamlarının yayınlanmasının ardından çerçeve daha da netleşti. Memur ve emeklilere gelecek olan zammı hesaplayan Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Kaya ise sadece zammın yüzdesini değil, en düşük emekli maaşının çıkması gereken tutarı da açıkladı.

Ocak ayından itibaren maaşlarını zamlı bir şekilde almaya başlamış olan memur ve emekliler, sadece yılın ilk çeyreğinde enflasyona yenik düştü. Hükümet emeklilerin ara zam talebini kabul ederken; memurlar da sözleşmenin üzerine şimdiden çıkmış olan enflasyon farkını garantiledi. Konuyla ilgili çok özel açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Özgür Kaya ise, zam oranı verdi.

Memur ve Emeklilere Ne Kadar Zam Yapılacak?

Bir süredir vatandaşın kafasında soru işareti olan memur ve emekli zammına dair detaylı bir bilgi paylaşımı gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, konuyla ilgili hesaplamalar gerçekleştirdi. İlk üç enflasyonunu baz alan Özgür Kaya; “İlk 3 aya baktığımızda yüzde 22,81 seviyesinde enflasyonla karşı karşıya kaldık. Memur ve memur emeklilerimizle ilgili maaş zamlarına toplu sözleşmeyi de eklememiz gerekiyor” diye konuştu. Ardından memur emeklilerin alacağı zamma da işaret eden Özgür Kaya, önemli rakamlar verdi.

Hesaplamaları ile hem memur hem de memur emeklilerinin alacağı zammı gözler önüne seren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya; “Yüzde 7 alacakları toplu sözleşmeden zammın üzerine yüzde 5 ve üzerinde enflasyonun çıkması durumunda yüzde 7 + yüzde 17,81 toplamında da yüzde 24,81’lik bir zam almış olacak” dedi.

Özgür Kaya Hesapladı; En Düşük Emekli Maaşı…

Emeklilerin alacağı zamma dair çok önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, emeklilerin alacağını öngördüğü zam yüzdesinin yanı sıra en düşük emekli maaşının bu zam ile birlikte geleceği tutarı da açıkladı. Özgür Kaya’nın konuyla ilgili açıklamalarında; “Tedbirlerin sıkı bir şekilde alınmaması takdirinde enflasyonun yüzde 35 seviyelerine kadar tırmanması söz konusu olabilir. Ben yüzde 31 ile yüzde 34 arasında bir enflasyon olacağını düşündüğümden en düşük işçi emeklisi maaşını hesapladığımda 3 bin 275 liraya yükselmiş olacak” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler