Gündem

Araç Muayene Ücretlerine %58 zam geliyor!

Araç muayenesi yaptırmayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Araç Muayene Ücretlerine %58 zam uygulanacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Detaylar işte sizlerle...

TÜVTÜRK, 2024 planlaması doğrultusunda yeni yılda araç muayene ücretlerine %58,46 oranında zam yapılması beklenirken,  Vergi uzmanı Ozan Bingöl, uygulanacak zam sonrası muayene ücretlerini tek tek açıklayarak kamuoyuna duyurdu. Peki 2024 yılında araç muayene ücretleri ne kadar olacak? Yeni zam ne zaman uygulanacak?

Yeni yılda araç muayene ücretleri ne kadar olacak?

Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş tarafından yeni yıl heyecanı yaşanmaya devam ederken, yeni yıl sonrasında Araç Muayene Ücretlerine yeni zam uygulanacağı bilgisi verildi. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl ise konu ile ilgili açıklama yaparak kamuoyuna duyurdu. Yeni yıla girerken 2024 yılı araç muayene ücretlerine gelecek zam konusunda değerlendirme yapan Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, TÜVTÜRK, 2024 planlaması doğrultusunda yeni yılda araç muayene ücretlerine %58,46 oranında zam yapılacağı bilgisini aktardı. Araç muayene ücretlerine uygulanacak %58,46 zam oranı sonrasında 1.149,50 lira olan muayene ücretinin şu şekilde değişkenlik göstermesi bekleniyor:

Araç muayene ücretinin 1.149,60 liradan, 1.821,66 liraya yükseleceği bilgisi, Vergi uzmanı Ozan Bingöl aracılığıyla geldi.

Araç muayene ücreti ne zaman uygulanacak

Trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması adına, motorlu taşıtlar belirli dönemler kapsamında araç muayenesi yaptırması önem arz etmektedir. Araç muayene işlemleri sırasında taşıtta oluşan problemler tespit edilerek, araç donanımlarının doğru şekilde çalışıp çalışmadığı trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması adına önem teşkil etmektedir. Araç muayene ücretlerine ise, belli aralıklarla zam uygulanmaktadır.

Araç muayene ücretleri yıl için belirlenen yeniden değerleme oranı doğrultusunda zamlanırken, yeniden değerleme oranı dahilinde 2024 yılı kapsamında araç muayene ücretlerine uygulanacak zam oranı yüzde 58,46 olarak açıklandı.

TÜVTÜRK araç muayene ücretleri, 2024 yılında%58,46 zam ile birlikte şu şekilde gerçekleşecek;

Otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerin araç muayene ücretleri 2.462 TL civarında olacak.

Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı ve römork için ödenecek olan araç muayene ücreti 1.821,60 TL civarında olacak.

Traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet muayene ücretleri 928 TL civarında olacak.

İlgili Makaleler