Genel

Araç muayeneleri ertelendi mi? Resmi Gazete’de yayımlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı corona virüsü salgını nedeniyle araç muayene sürelerini uzattı. 3 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararda; “Üç ay içerisinde muayene süresi gelen araçlarının muayenesini gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitimi olan 3 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler.” İfadeleri kullanıldı.

3 milyon 800 binden fazla insanın enfekte olmasına neden olan ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle çeşitli değişiklikler yapılmaya devam ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu süreçte milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni bir karar aldı. 3 Nisan tarihli Resmi Gazete’de, ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARININ AÇILMASI, İŞLETİLMESİ VE ARAÇ MUAYENESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK” başlıklı karar ile süresi gelen araçlarının muayenesini gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerinin süresi uzatıldı.

İŞTE O KARAR

Resmi Gazete’de yayımlanan karar hakkında, “3 Nisan 2020 tarihli ve 31088 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca;

3 Nisan 2020 tarihinden itibaren (3 Nisan dahil) üç ay içerisinde muayene süresi gelen araçlarının muayenesini gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitimi olan 3 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler.

Bu süre zarfında Türkiye genelindeki istasyonlarımız hizmet vermeye devam etmektedir. Halihazırda T.C Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve uygulanan önlemlere ek olarak Türkiye genelindeki tüm istasyonlarımızda gerekli hijyen tedbirleri alınmış bulunmaktadır.” İfadeleri kullanıldı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

 

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler