Ekonomi

Araç Sahibi Olmak İsteyenler! Ticaret Bakanlığı Açıkladı!

Otomobil almak, son dönemde artan fiyatlar sebebiyle sadece hayal olmak zorunda kalıyor. İkinci el fiyatlarında yaşanan artış vatandaşın cebini yakmaya devam ederken Ticaret Bakanlığı çok önemli bir duyuru yaptı. Yapılan açıklamaya göre özellikle ikinci el araç fiyatlarında yeni değişiklikler ve düzenlemeler yapılacak. İşte Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan o düzenlemenin detayları…

Ticaret Bakanlığı Otomobil Yeni Düzenleme Taslağı Geliyor!

Ticaret Bakanlığı otomobillerde artan fiyatlar sebebiyle alım gücünün düşmesi üzerine harekete geçti. Özellikle ikinci el araçlarda yeni düzenleme taslağı hazırlandığını belirtti. Yeni taslak, taşıt ve paranın eş zamanlı el değiştirmesinden yetki belgesine kadar bir çok konuyu içinde barındıracak. Alım satım sırasında yaşanan problemlerin bu yeni taslak sayesinde ortadan kaldırılması planlanıyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu MASFED Başkanı Aydın Erkoç, hem alıcıyı hem de satıcıyı koruyacak bu yeni düzenleme taslağına ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Alıcı kişi parasını bankaya bloke yapıyor. Banka bundan çok cüzi bir masraf alıyor. Bloke olan para, satış aldığında aracı satanın hesabına geçmiş oluyor. İki taraf da mağdur olmuyor. Burada aracı kurum olarak bankalar garantörlük yapıyor.”

İlgili Makaleler