Ekonomi

Araç Sahipleri Dikkat: Benzin ve Motorine Büyük Zam !

Araç sahiplerine verilen indirim haberinin ardından bugün kötü bir haber geldi. Bu bağlamda bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine büyük indirim yapılması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarında bir değişiklik yaşanması beklenmektedir. EPDK tarafından geçtiğimiz günlerde araç sahiplerine bir haber verilmiş ve benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılmıştı. Bunun ardından bugün ise kötü haber geldi ve benzin ile motorinin litre fiyatına büyük zam yapılması bekleniyor.

BÜYÜK ZAM BEKLENİYOR

Aktarılan bilgiye göre gece yarısından itibaren benzinin litresinde 37, motorinde 32 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

EPDK İNDİRİMİ DUYURMUŞTU

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamalarında “Çok net söylüyorum. Akaryakıt fiyat marjları olması gerekenin çok üzerinde. Daha önce 3 kere uyguladığımız gibi bir kez daha gereken adımı atmaktan çekinmeyiz. Ya şirketler fiyatları makul seviyeye çekecek ya da tavan fiyat kararı alarak biz makul seviyeye çekeceğiz” ifadelerine yer vermişti.

Bunun ardından Yılmaz açıklamalarında akaryakıt fiyatlarında bu geceden itibaren dağıtıcı ve bayilerin kar marjlarından 17 ila 25 kuruş indirim yapılacağını belirtti ve indirim gerçekleşti.

İlgili Makaleler