Ekonomi

Araç Sahiplerine Kötü Haber Geldi: Yine Zam Yapılacak

Araç sahiplerini ilgilendiren bir haber geldi. Buna göre benzin ve motorin fiyatlarına 24 Mayıs'ta yapılan zammında ardından LPG fiyatlarına da zam yapılacağı ifdade edildi. Peki LPG'nin litre fiyatına ne kadar zaman yapılacak?

Araç sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir gelişme gündeme geldi. Buna göre sektör yetkililerinin aktardıklarına göre LPG’nin litre fiyatına zam yapılacak. LPG’nin litre fiyatına yapılması planlanan zam ne kadar olacak? Yapılacak olan zam hangi tarihten itibaren geçerli olacak?

LPG’YE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın zammı resmi olarak yarın açıklaması bekleniyor. Sektör yetkililerinin aktardıklarına göre LPG’nin litre fiyatına 19 kuruş zam yapılacak. Söz konusu zammın 3 Haziran 2020 tarihinden itibaren geçerli olması beklenmektedir.

İstanbul’da yeni zam sonrası 3 Haziran 2020 tarihinden sonra otogazın ortalama fiyatı 3,50-3,56 seviyesine yükselmesi bekleniyor.

BENZİN VE MOTORİNE DE ZAM YAPILMIŞTI

Bunun yanı sıra 21 Mayıs 2020 tarihinde benzinin litre fiyatına 20 kuruş motorinin litre fiyatına ise 12 kuruş zam yapıldı. Bu zamma ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“21/05/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Benzinde 20
Motorinde 12 KRŞ/LT pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.”

ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ

LPG’nin litre fiyatına beklenen zam gerçekleştiğinde araç sahiplerini sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

İlgili Makaleler