Gündem

Araç sahiplerini ilgilendiriyor: 30 Eylül’e kadar uzatıldı, ücret alınmayacak!

Araç sahiplerini ilgilendiren bir gelişme meydana geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayene sürelerinin 30 Eylül’e kadar uzatıldığını açıkladı. Corona virüsü salgını nedeniyle alınan uzatma kararına göre; vatandaşlardan gecikme ücreti alınmayacak.

Milyonlarca araç sahibi ilgilendiren gelişmeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu. Bakanlık corona virüsü salgını nedeniyle, araç muayene istasyonlarında yoğunluk oluşmaması için muayane sürelerinin uzatıldığını duyurdu. Araç muayene sürelerinin 30 Eylül’e kadar uzatıldığını bildiren Bakanlık, muayenesi yaptırılamayan araçlardan yüzde 5 gecikme faizinin alınmayacağını belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ülkemizde Corona virüs (COVİD-19) tedbirleri sonrasında girilen normalleşme süreci sonrasında, araçlarını muayeneye getiren vatandaşların araç muayene istasyonlarında yoğunluk oluşturmasının önüne geçilmesi ve virüsün vatandaşlarımıza olası etkisinin en aza indirilmesi amacıyla, 03/04/2020-03/07/2020 tarihleri arasında araç muayene süresi sona eren ve 17/08/2020 tarihine kadar muayenesi yaptırılamayan araçların muayene süreleri %5 gecikme ücreti alınmaması kaydıyla 30/09/2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

İlgili Makaleler