Ekonomi

Araç sahiplerini üzen haber! Benzin fiyatlarına zam yapıldı

Bu gece itibariyle benzinin litre fiyatına 13 kuruş zam uygulanacak.

Uluslararası petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar sebebiyle akaryakıt fiyatları da her daim bir değişim içerisinde. En son 26 Mart’tan itibaren 7 kuruşluk bir zam söz konusuydu.  Ancak araç sahiplerine kötü haber geldi ve 27 Mart gecesi itibari ile benzine zam uygulanacağı açıklandı. Benzin fiyatlarına gelecek zammı, kamuilanlari.com olarak haberimizin devamında okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) gelen açıklamalara göre, Ankara ve İzmir’de ortalama 5,17 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,30 liraya yükseltilecek. İstanbul’da benzinin litresi 5,08 iken 5,21 liraya çıkacak.

FİYATLAR NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasında var olan işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurunda gerçekleşen değişiklikler temellenerek hesaplanan akaryakıt fiyatları, rafineler tarafından hesaplanarak açıklanıyor.

Ürün fiyatlarının ortalaması ve gerçekleşen değişiklikler göz önüne alınarak yapılan hesaplamalar doğrultusunda şirketlerce uygulanan fiyatlar, kentten kente ve şirketten şirkete az da olsa farklılık gösterilebiliyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir