Ekonomi

Aracı olanlar çok sevinecek: İndirim açıklaması yapıldı!

Araç sürücülerini çok sevindirecek olan açıklama EPGİS’ten geldi. EPGİS sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 12 kuruş indirime gidileceğini duyurdu.

Sektör kaynakları daha önce benzine indirim yapılacağına dair ipuçları vermişti. Beklenen açıklama ise bugün Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS)’den geldi. EPGİS 24/10/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinin litre fiyatlarına 12 kuruş indirim yapılacağını açıkladı. EPGİS’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, pompa satış fiyatlarında da indirim uygulanacağı bildirildi

İndirim sonrası fiyatlar ne kadar olacak?

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul’da 6,86 liradan 6,74 liraya, İzmir’de 6,93 liradan 6,81 liraya inecek. Ankara’da ortalama 6,91 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 6,79 lira olacak.

Nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.
Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

İlgili Makaleler