Gündem

Artık şubelere gidilmeyecek! e-Devlet üzerinden yapılıyor

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Artık elektrik, doğal gaz, su abonelik ve fesih başvurusu ile mobil hat abonelik başvuruları için şubelere gitmeye gerek yok. Ayrıca artık televizyon, internet sim kartı, uydu gibi hizmetlerin iptali de e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

e-Devlet sisteminde yenilikler yapılmaya ve sistem geliştirme çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Artık Elektrik, su, doğalgaz aboneliklerinin fesih işlemlerinin yapıldığı e-devlet sisteminde televizyon, internet sim kartı, uydu gibi hizmetlerin iptali de gerçekleştirilebilecek.

İmzalı dilekçe dönemi sona erecek

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, elektrik, doğalgaz ve su aboneliklerinden sonra televizyon, internet, telefon gibi abonelik sözleşmelerinin iptali için istenen faks, imzalı dilekçe ve kimlik ibrazı dönemi de artık sona erecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTİK) tarafından gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra bu işlemlerde e-devlet üzerinden yapılacak.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, uygulamayla 160 milyon abonenin firmaların yorucu isteklerinden kurtularak sürpriz faturalarla karşı karşıya kalmayacağını ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler