Devrim niteliğinde yenilik EPDK Başkanı tarafından açıklandı. Şarj ağı işletmeciliği sektöründe ilk lisansların verildiğini duyuran EPDK Başkanı Yılmaz, elektrikli araçların dizel ve benzinli araçlara göre üç kat uygun maliyetli olduğunu söyledi.
Şarj Ağı İşletmeciliği İçin İlk Lisanslar Verildi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikli araç piyasasını yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, elektrikli araç şarj ağı altyapısının ilk adımı atıldı ve Türkiye’nin ilk şarj ağı işletmeciliği lisansı verildi.
Ülkedeki elektrikli araçlar hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz, 2021 yılının sonunda ülkemizde 6 bin 500 taneden fazla elektrikli araç ve neredeyse 3 bin 500 tane de şarj ünitesi olduğunu söyledi.
Şarj Ağı, Elektrikli Araç Ekosistemi Adına Vazgeçilmez!
TOGG isimli yerli otomobilin, elektrikli araç piyasasına bir ivme kazandıracağını düşündüğünü söyleyen Yılmaz, şarj istasyonuna duyulacak ihtiyacın her gün daha fazla artacağını söyledi.
EPDK Başkanı, dünya ortalamasına göre her enerji ünitesi 10 elektrikli araç tarafından paylaşıldığını söyledi ve yapılan araştırmalara göre 2030 yılında elektrikli araç kullananların sayısının bir milyon kişiye çıkmasının beklendiği ifade etti.
Kullanıcı sayısında meydana gelmesi beklenen bu artış sebebi ile en az 100 bin şarj ünitesi gerekiyor. Etkili bir şarj ağı kurulmasının çok önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, elektrikli araç ekosisteminin sağlıklı bir şekilde gelişmesi adına bunun vazgeçilmez olduğunu ifade etti.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, sektörü hareketlendiren en önemli gelişmelerden birinin, şarj hizmetlerinin yayılması adına düzenlenen farkındalık kampanyalarının olduğunu ifade etti. Başkan Yılmaz, yaptıkları çalışmanın çevreci olduğu kadar orta ve uzun vadede ülke ekonomisine de büyük katkılar yapacağını söyledi.