Ekonomi

Asgari ücret görüşmelerinde son toplantı tarihi paylaşıldı: Komisyon son kez hangi gün ve saat kaçta toplanacak? Toplantı sonucuna tahmini asgari ücret ne kadar olacak?

Uzun süredir beklenen asgari ücret rakamlarına yönelik net bir sürece varılıyor. Üçüncü ve son toplantının tarihi de kesinleşti. Aralık ayının son toplantısı sonrasında halka açık bir şekilde rakamlar net olarak duyurulacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantı için bir araya gelmeye hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Aralık ayının son komisyon toplantısının tarihini açıkladı. Bu tarihin önemi ise net olarak 2023 yılına giriş yapıldığı andan itibaren hesaplara yatırılacak asgari ücreti rakamının oluşmasını sağlayacak.

ARALIK AYININ SON KRİTİK TOPLANTISI HANGİ GÜN GERÇEKLEŞECEK?

Asgari ücreti belirlemek için başlatılacak bu kritik görüşme 20 Aralık Salı günü gerçekleşecek. Saat 14.00 itibariyle asgari ücret tespit komisyonu son toplantısını yapacak ve sonuç halka duyurulacak.  Aralık ayına giriş yapıldığı andan itibaren yeni yılda oluşacak işçi maaşlarına yönelik merak gittikçe artmıştı. Bu durumun sonuçlanabilmesi için ise Aralık ayının son haftası bekleniyordu. O gün yavaş yavaş geliyor. Asgari ücret tespit komisyonu ilk olarak 7 Aralık’ta toplandı. İkinci toplantı ise birkaç gün önce 14 Aralık tarihinde gerçekleştirildi. 3. toplantı için henüz hangi gün olacağı belirlenmemişti.

2023 ASGARİ ÜCRET MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret tespit komisyonunun 3. toplantısı için 20 Aralık tarihine dikkatleri çekti. Ancak şu an henüz net bir rakam üzerinde konuşulmadı. Veriler değerlendirilmeye devam ediliyor. İşçiler ve işverenlerin talepleri burada önemli oluyor. Önümüzdeki hafta yapılması beklenen toplantının sonuçları asgari ücretin yeni tutarını ortaya koyacak.

Asgari ücrete yönelik yapılacak açıklama yalnızca çalışanları ilgilendirmiyor. Ücretler yükseldiği anda devletin farklı kurumlarına yönelik yapılan ödemelerde de yükseliş yaşanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanının bu anlamda beklentisi 7.845 TL. Türk-iş ise bu konuda 7.785 TL’yi kabul ediyor. Ancak son söz yine Cumhurbaşkanında olacak. Geçtiğimiz yıl 2.825 TL net asgari ücret tutarı Ocak ayında yapılan %50’lik artışla 4 bin 253 TL’ye kadar ulaşmıştı. Henüz yıl bitmeden Temmuz ayında %30’luk bir artış daha sağlandı. Bununla beraber 5 bin 500 TL’ye kadar ulaştı.

İlgili Makaleler