Ekonomi

Asgari ücret tespit komisyonu sonunda bir araya geliyor: 2023 yılı yeni asgari ücret rakamı için görüşmeler başlıyor: Toplantı ne zaman yapılacak?

Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği haber sonunda netleşiyor. Asgari ücrette yeni yılın ilk günlerinde uygulanmaya başlanacak rakama yönelik ilk görüşme yapılacak. Yeni yıl asgari ücret zammı ne kadar olacak? Konu üzerine yapılan tahminler ve yeni çalışma takvimi paylaşıldı.

GÖZLER YARINA ÇEVRİLDİ!

2023 yılına girmeye sayılı günler kala 7 milyon kişi asgari ücrette yaşanacak artışı merak ediyor. Özel sektörde ve kamu alanlarında çalışan milyonlarca işçinin etkileneceği yeni fiyat belirlemesi için geri sayım başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yarın işçi ve işveren temsilcileri ile bir araya geliyor. Yeni yılda ortaya çıkacak yeni rakamlara yönelik Bakanlığın bünyesinde alınacak ortak bir karar ile sonuca varılacak.

1 ARALIK PERŞEMBE KOMİSYON TOPLANIYOR!

1 Aralık Perşembe günü Vedat Bilgin Türkiş başkanı Ergün Atalay ile TİSK başkanı Burak Akkol ile görüşmeleri başlatacak. Yarın gerçekleştirilecek toplantı sonrasında önümüzdeki yıla yönelik yeni çalışma takviminin detayları da netleşmiş olacak. Yarın gerçekleştirilecek toplantı yeni yıla yönelik ön bir başlangıç oluşturacak. Yeni yıl zammı ise önümüzdeki hafta 3 gün boyunca sürecek olan toplantılarla net bir karara ulaşacak.

2023 ASGARİ ÜCRET TUTARI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BELLİ OLACAK!

Asgari ücretin belirlenmesi üzerine yapılacak olan toplantı, önümüzdeki hafta yapılacak görüşmede net rakamlar bu toplantıda belli olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Toplantısını yönelik net tarihlerde verildi. Toplantıda işçi ve işverenler bununla beraber hükümeti temsil eden 5 farklı temsilci de bulunacak. Komisyon önümüzdeki hafta 7-8 ve 9 Aralık tarihlerinde bir araya gelecek. 7 Aralık Çarşamba gününden itibaren yapılmaya başlanacak olan toplantı 9 Aralık Cuma günü sona erecek. Toplantı sonrasında yeni yıla yönelik asgari ücret rakamları netleşmiş olacak.

2023 ASGARİ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

2023 yılında olası zamma yönelik tahminler sürüyor. 2022 yılı Temmuz ayında asgari ücret brüt rakamı 6.471 TL’ye ulaştı. Net rakam ise 5.500 TL oldu. Temmuz ayı öncesinde 4.253 TL olan asgari ücret tutarı 5.500 TL’yi aştı. 2023 yılında ne kadar olacağı ise 6 aylık süreçte belirlenen enflasyon rakamı üzerinden ortaya çıkarılacak.

İlgili Makaleler