EkonomiGenel

Asgari ücret üzerinden emekli maaşı ne kadar?

Yoksulluk sınırı altında yaşayan asgari ücretli, emekli olduğu zaman ne kadar maaş alacağını merak ediyor! 2020 asgari ücret maaşıyla çalışan birisi emekli olduğu zaman tekrar çalışmak zorunda kalabileceği çok cüzi miktar para alır? İşte ayrıntılar…

Elektrik, su, doğalgaz, ulaşım derken gelen faturalara bir türlü güç yetiremeyen asgari ücretliler, 2020 yılında verilen zam ile birlikte 2 bin 324 TL maaş alıyorlar. Açlık sınırının altında maaş alan asgari ücretlilerin çoğu, bu para ile geçinemediklerinden dolayı, emekli olduklarında ne kadar maaş alabileceklerini merak etmeye başladılar. Bizlerde, 2020 asgari ücretle çalışan kişilerin emekli olduklarında ne kadar maaş alabileceklerini hesapladık! İşte ayrıntılar…

ASGARİ ÜCRETLİ EN FAZLA NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALABİLİR?

Şuandaki sisteme göre tüm çalışanların içinde en düşük emekli maaşını asgari ücretle çalışıp emekli olan vatandaşlar alıyor. Son yıllarda yapılan zamlarla bile Sosyal Sigortalı Kurumu üzerinden emekli olan bir kişi bin 256 lira 21 kuruş maaş alacak.

Yani bugün 2020 asgari ücret tutarı ile emekli olmak isteyen bir vatandan, asgari ücretin yarısı bile sayılmayan bin 256 lira 21 kuruş maaş almış olacak ki buda ikinci bir işte çalışmadığı taktirde geçinemeyeceği anlamına geliyor.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 6,49 zam alacak.

Aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 3 bin 747 liradan 4 bin liraya, en düşük memur emekli aylığı 2 bin 523 liradan 2 bin 661 liraya yükseldi.

En düşük Bağ-Kur emeklisi bin 784 lira 11 kuruş maaş alacak.

En düşük SSK emeklisi bin 256 lira 21 kuruş maaş alacak.

Akşam Gazetesi yazarlarından Okan Güray Bülbül yazısında konu ile ilgili ayrıntılara değindi. İşte o yazıdan detaylar:

Şu an için en düşük memur emeklisi maaşı 2.522 TL seviyesinde. Yüzde 5.5’lik zam sonrası en düşük memur emeklisinin maaşı 2.660 TL’ye yükselecek. En yüksek memur ekmekli maaşı ise zam sonrası 9.230 liraya çıkacak. Memur emeklilerinin maaşları SSK ve Bağ-Kur emeklilerine göre daha yüksek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir