Ekonomi

Asgari Ücretliye Kurban Bayramı Ek Ödemesi Yolda; 2.125 TL Verilecek! Son Aşama Kaldı, O Da Onaylanırsa Ödemeler…

Yükselen enflasyon rakamları özellikle Nisan ayından bu yana tüm vatandaşların cebini yakmaya başlamışken, ocak ayında rekor bir zam ile 4.253 TL maaş almaya başlayan asgari ücretliyi bir hayli etkiledi. TÜFE oranının yüzde 70 seviyelerine kadar çıkması ile aldığı zammı sadece yılın üçüncü ayında kaybeden asgari ücretli, bir kez daha geçim derdine düşerken; asgari ücret ile geçinen vatandaşa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) bir müjde geldi.

Emeklilerin aldığı bayram ikramiyelerine zam beklenmesine rağmen, zam gelmemiş ve geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde ikramiyeler 1.100 TL olarak ödenmişti. Kurban Bayramı için zam gelmesine temmuz ara zammı nedeniyle kesin gözüyle bakılırken, emekliye verilen bayram ikramiyesinin enflasyon karşısında maaşı eriyen asgari ücretliye verilmesi de geçtiğimiz gün TBMM’de gündeme alındı.

Asgari Ücretliye Bayram İkramiyesi Verilecek mi?

Milyonlarca asgari ücretlinin yaşadığı Türkiye’de her geçen gün daha da belirgin hale gelen geçim sıkıntısı, artan küresel enflasyon ile birlikte vatandaşları daha da zor durumda bırakmaya başladı. Vatandaşlar, geçim sarmalı içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışırken; TBMM’de asgari ücretlinin de bayram ikramiyesinden yararlanabilmesi için hareketlilik başladı. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen bir oturumda konuyla ilgili öneride bulunan Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, meclis gündemine sunulması amacıyla Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında asgari ücretlilere bir aylık maaşlarının yarısı kadar bayram ikramiyesinin verilmesini teklif etti. İlgili önerge taslak halinde komisyona giderken, komisyondan henüz bir yanıt gelmedi.

Bayram İkramiyelerine Zam Gelecek mi?

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, meclis gündemine sunulması amacıyla Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında asgari ücretlilere bir aylık maaşlarının yarısı kadar bayram ikramiyesinin verilmesi teklifini sunmasının ardından bayram ikramiyelerinin zam alıp almayacağı da konuşulmaya başlandı. Asgari ücretlinin bir aylık maaşının yarısı olan 2.125 TL’nin ödenmesi halinde emeklilere de aynı miktarda bayram ikramiyesi ödenmesi konuşulurken; zammın yolda olduğunun sinyalleri, gelen önerge ile verildi. Öte yandan konuyla ilgili henüz Çalışma ce Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den herhangi bir açıklama gelmedi.

İlgili Makaleler