Gündem

Asgari ücretliye Kurban Bayramı ikramiyesi ödenecek mi? Bayram ikramiyesi ne kadar?

Bu sene corona virüsü nedeniyle dar gelirli vatandaşlara hükumet tarafından çeşitli nakdi destekler sağlandı. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile beraber ikramiye ödemeleri tekrar gündeme geldi. Peki, bu sene Asgari ücretliye Kurban Bayramı ikramiyesi ödenecek mi? Bayram ikramiyesi ne kadar?

Corona virüsü salgını nedeniyle hükumet ‘istikrar kalkanı paketi’ni açıklamıştı. Bu kapsamda vatandaşlara kısa çalışma ödeneği, 1000 TL pandemi yardımı gibi çeşitli destekler sağlanmıştı. Kurban Bayramının yaklaşması ile beraber ise ikramiyeler tekrar gündeme geldi. Milyonlarca emekli geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesi erken bir tarihte ikramiye ödemeleri almıştı. Peki, asgari ücretliye Kurban Bayramı ikramiyesi ödenecek mi?

Asgari ücretliye ikramiye ödenecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamalarda, Asgari Ücret zammından memnun olmamasından dolayı bir canlı yayında “Sürprizlerimiz ve iyileştirmelerimiz” olacak ifadelerini kullanmıştı. Bu nedenle asgari ücretliler bayram ödemesi yapılıp yapılmayacağını araştırıyor.

Ancak geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda asgari ücretliye bayram ikramiye ödemesi yapılmadı. Bu nedenle Kurban Bayramı için de ödeme yapılacağı öngörülmüyor. İkramiyeler hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığında güncel bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bayram ikramiyesi ne kadar?

Bayram ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1000’er lira olarak ödeniyor.

İlgili Makaleler