EkonomiKamu Haberleri

Asgari Ücretliye Müjde ! Aylık 463 Lira İkramiye: TBMM’ye Geldi

Asgari ücretli vatandaşlardan vergi alınmamasına ilişkin kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına geldi. Teklife göre asgari ücretli vatandaşlardan yıl sonuna kadar vergi alınmaması isteniyor. Teklif kabul edilirse maaşlardan yapılan 463 lira kesinti yapılmayacak ve yıl sonuna kadar her ay 463 lira ikramiye gibi bir ödeme maaşlara eklenecek.

Ülkemizdeki corona virüsü salgınından dolayı vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kanun teklifi geldi. Bu kanun teklifinde asgari ücretli vatandaşlardan yıl sonuna kadar vergi kesilmemesi istendi.

Söz konusu kanun teklifi CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına sunuldu. Girgin bu verdiği kanun teklifi hakkında bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Yoksul vatandaştan, asgari ücretliden, en yüksek vergilerini toplayacaksınız sonra bu paraları yandaş şirketlere, yandaş medyaya ve vakıflara kamu bankaları aracılığıyla vereceksiniz. Bu da yetmeyecek, 40 milyarlık kefen parasını da bütçeye aktaracaksınız.”

ASGARİ ÜCRETLİDEN VERGİ KESİLMEYECEK Mİ?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin açıklamalarının devamında asgari ücretli vatandaşlardan corona virüsü salgını devam ettiği sürede vergi kesilmemesi gerektiğini ifade etti. Bu konu hakkında Girgin’in açıklamaları şöyle oldu:

“Deprem olsa bağış, kriz olsa bağış, maden çökse bağış, salgın olsa bağış, darbe olsa bağış… Bu bağışlar halkımıza ulaşmıyor. İktidarın bağış karnesine bakalım: Van Depremi’nde toplanan deprem paraları nerede dedik? Yol yaptık dediler.

Asgari Ücretliden Vergi Kesilmemesi İçin Teklif
Asgari Ücretliden Vergi Kesilmemesi İçin Teklif

15 Temmuz şehitleri için toplanan bağışlar nerede dedik? Vakıf kurduk oraya aktardık dediler. Vakıf heykel yapıyor, anıt yapıyor, paralar şehit ailelerine ulaşmıyor. İktidarın eli sadece bağış politikasıyla yoksulun cebinde değil.

Vergi politikası o elin yoksulun cebinden hiç çıkmaması üzerine kurulu. Hiç olmazsa Corona virüsü salgını süresince asgari ücretliden gelir vergisi alınmamalıdır. Bağışları vergiden düşeceğinize, yoksulun sırtındaki vergi yükünü hafifletin. Düşük ücretli vatandaşlarımız nefes alsın; marketi, manavı, kasabı da mağdur olmasın, piyasada para dönsün.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir