Gündem

Asgari Ücretliye Son Dakika Müjdesi: Ara Zam Gündemde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: “Veren El Alan Elden Hayırlıdır”

Yılın sadece üçüncü ayından aldığı zam eriyen asgari ücretli ara zam beklentisi içerisindeyken; beklenilen haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i işaret etti.

Kabine toplantısının ardından konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zamma yeşil ışık yaktı. Son gerçekleştirilen Ak Parti MYKY toplantısına ilişkin açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de zamma yeşil ışık yakan bir diğer isim oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İlk Sinyal Geldi

Geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgariye ücretliye sene başında yapılan zammın ardından; “Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadelerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ara zammın mümkün olmadığına yasayı işaret ederek, dikkat çekerken; Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise, “Biz bir davet gelirse zevkle o masaya otururuz” demişti. Bu gelişmelerin ışığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulan; “Geçtiğimiz günlerde masada işçi adına pazarlıkları yürüten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da biz bir davet gelirse zevkle o masaya otururuz dedi. Bir gündem var mı, yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu? Bir de emekliler için bayram ikramiyesi ödeniyor, onların da bir zam beklentisi var, emeklilere de bir müjdeniz olacak mı?” sorusu zam için bir sinyal verdi. Konuyla ilgili kapıyı aralık bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır” açıklamasında bulundu.

Asgari Ücrete İkinci Zam Sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından son Ak Parti MYKY toplantısına ilişkin açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ikinci askeri ücret zammı sinyalini verdi. Çelik’in konuyla ilgili açıklamalarında; “Asgari ücret ve dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir. Ak Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz, genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı açısından nasıl içeriklendirecekler, onlar için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki çeşitli sosyal kesimlerden bize iletilen talepler sistematik şekilde değerlendiriliyor” diye konuştu.

İlgili Makaleler