Ekonomi

Asgari Ücrette Flaş İddia! Bugün Belli Olabilir!

Asgari ücret konusu vatandaşın gündeminden düşmüyor. Yapılan açıklamaya göre Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 3. toplantısı bugün Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) ev sahipliğinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Aralık ayı ortasına doğru asgari ücretin belli olacağını ifade etmesi üzerinde gözler bugüne çevrildi. Peki asgari ücret bugün açıklanır mı? İşte detaylar…

İddialar Gündemde

Asgari ücret 4.000 TL’nin altında olmasın ifadelerinde bulunduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam yaptığı açıklamada ise, “Dar gelirliler, ücretliler, emekliler başta olmak üzere milletimizin her kesiminin üzerine binen yükleri azaltmak için gereken adımları birer birer atıyoruz. Kamu işçileri ve memurların maaşlarında yapılan artışların ardından asgari ücret düzenlemesinde de aynı anlayışla hareket ediyoruz. Uyguladığımız sosyal devlet ve kapsamlı sosyal yardım politikalarıyla bugüne kadar ülkemizde hiç kimseyi sahipsiz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret şuan brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor. İkinci toplantının ardından açıklama yapan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise, “Ümit ederiz ki bu hafta içerisinde asgari ücreti açıklarız. Bir rakam söylemem mümkün değil. Hiç olmadığı kadar bu yıl mutabatımız var. Vergi kesintilerinin kademeli olarak azaltılması öncelikli talebimiz oldu.” ifadelerine yer vermişti.

Asgari Ücretten Etkilenecekler

-7 milyon asgari ücretlinin maaşı
-Asgari geçim indirimi (AGİ)
-Askerlik, doğum borçlanması…
-Asgari ücretlinin iş göremezlik ödeneği
-Kıdem tazminatı
-İhbar tazminatı
-İşsizlik maaşı
-Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşı
-Kendi primini ödeyen Bağ-Kur’lular ve isteğe bağlı ödeme yapanların verdikleri paralar
-Gündelikçiler için ödenecek primler
-Genel sağlık sigortası primi
-Yarı zamanlı çalışan annelere İŞKUR tarafından ödenen para

İlgili Makaleler