Gündem

Aşılama’ da Son Durum! Aşı Hangi Yaşa İndi? Kaç Kişi Aşı Oldu?

Türkiye’ de 1. dozu 30.998.621,toplam 2 dozu da 45.734.540 kişi aşı oldu. Geçtiğimiz günlerde aşı yaşı 25’e inmişti. Bugün itibariyle aşı yaşı 18 oldu.

Türkiye aşılama takviminde hızla ilerliyor. Son noktaya gelmeye başladığımız Aşı programı, yeni yaş gruplarının da eklenmesiyle hızlı bir şekilde devam ediyor. Geçen salı 25 yaşa inen aşı, bugünden itibaren de 18 ve üzerine açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gençlik salgına karşı harekete geçsin” gençlere seslendi.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “18 yaşı zaten yapıyoruz. 18 yaş altı için Bilim Kurulu dünyadaki çalışmaları, uygulamaları değerlendiriyor. Ülkeden ülkeye farklı yaklaşımların olduğunu biliyoruz. Biz en azından şunu yapmak istiyoruz, 18 yaş altı kronik rahatsızlığı olan çocuklarımızı, gençlerimizi aşılamaktan yanayız. Devamında çok uzun sürmez, muhtemelen 1 hafta 10 gün olabilir, özellikle kronik rahatsızlığı ve ek hastalığı olan kişileri aşılamış olacağız. Bunun dışında hangi 18 yaş altı grubunun tanımlanıp aşılanmasıyla ilgili bir netliğimiz yok. Bununla ilgili Bilim Kurulu zaten değerlendiriyor, gelişmelere göre bunu aktarmış oluruz.” açıklaması yaptı.

İlgili Makaleler