Gündem

Asker Olacaklara Şok Gelişme! Bedelli Askerliğin Fiyatı Belli Oldu!

Asker olmak için gün sayan milyonlarca vatandaş askerlikle ilgili yapılan açıklamaları merakla takip ediyor. Yeni yılla birlikte açıklanan asgari  ücret, enflasyon rakamlarının ardından gözler bedelli askerlik ücretine çevrildi. Peki bedelli askerliğin fiyatı ne oldu? 2022 yılından itibaren bedelli asker adayları kaç TL ücret ödeyecek? İşte detaylar…

Bedelli Askerliğin Fiyatı

Bilindiği üzere askerlik yasası 2019 yılında yürürlüğe girmişti. Buna göre askerlik 6 aya düşürülmüş, bedelli askerlik 31 Bin TL olarak açıklanmıştı. O dönem askere giden vatandaşlar pandemi sebebiyle gecikmeli olarak evlerine dönmüş, bedelli askerler 21 günde askerliği tamamlamıştı. 2019 yılında 31 Bin TL olarak açıklanan ve 6 ayda bir fiyatının güncellenmesine karar verilen bedelli askerliğin yeni fiyatı ne oldu?

Yapılan açıklamaya göre bedelli askerlik 2022 Ocak- Haziran döneminde 56 bin 500 TL olarak ifade edildi. Yeni yasadan önce bedelli askerliğin fiyatı 15 Bin TL ve kışla-eğitim şartı aranmamaktaydı. Yasayla birlikte bedelli askerlik yapacaklar 21 gün kışlada eğitim almak zorunda oldu.

Bedelli Askerliğe başvurmak isteyen vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden, şifreleri yoksa şifre edindikten sonra tecil işlemlerini iptal edip başvurularını gerçekleştirebilir.

İlgili Makaleler