Gündem

Avatar 13 yıl sonra yeniden beyazperdede! Avatar “Suyun Yolu” filmi ilk gösterimde ne kadar izlendi?

Dünyaca ünlü film yapımı Avatar’ın merakla beklenen ikinci versiyonu gün yüzüne çıktı. Sinemaya aktarılan filmin gişesi herkesi hayrete düşürdü.

Sinema severlerin yeni gözbebeği Avatar “Suyun Yolu”gösterime girdi. Sahnelenmeye başladığı andan itibaren gişe rekorları kırdı. Hafta sonu elde edilen istatistiklerde sinemaya giden her 100 kişiden 64’ü Avatarı izlemek için salonları doldurdu.

AVATAR “SUYUN YOLU” FİLMİ İZLENME SAYISI VE HASILATI PAYLAŞILDI!

16 Aralık tarihinde gösterime giren Avatar Suyun Yolu filmi aynı anda ülkenin farklı salonlarında gösterime girdi. 16 ve 18 Aralık tarihleri arasında 3 bin 118 farklı salonun henüz 1.320’sinde beyaz perdeye yansıtıldı. İlk film 13 yıl önce beyaz perdede yer almıştı. O döneme göre gişe hasılatı ve izlenme oranı oldukça başarılı bulunmuştu.

Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü istatistiklerine göre elde edilen veriler bir önceki haftaya göre yüzde 44 arttı. Hafta sonunda elde edilen hasılat ise %57.8 oranında arttı. Aynı günlerde izlenen toplam film sayısı ve elde edilen hasılatta belli oldu. Eleştirmenlerinde gündeminde olan film 38 farklı yapım arasında toplamda %68 hasılatı topladı.

13 YIL ÖNCE NE KADAR İZLENME ALMIŞTI?

Filmin hafta sonunda 1320 salon içinde gösterilen bölümünü izleyen kişi sayısı 490 bin 089 oldu. Avatar serinin ilk filmi 2009 yılında gösterime girmişti. O dönemin şartları, teknik ve maddi imkanlara göre dönemin en yüksek bütçeli filmi olduğu ilan edilmişti. O dönemde filmde kullanılan yapay zeka teknikleri de çok konuşulmuştu. O yıl izlenme sayısı 2.586.733 kişiyi bulmuştu.

Avatar Suyun yolu filmi için toplamda 250 milyon dolar bütçe ayrılmıştı. Küresel olarak açılışta harcanan rakam 434 milyon 500 bin doları gördü.

İlgili Makaleler