Gündem

Ayçiçek Yağı Fiyatlarının Zamlanmasından Korkan Vatandaşlara Darbe Şekerden Geldi! Şeker Fiyatları Zamlanacak Mı? İşte Nisan Ayı Şeker Fiyatları…

Ramazan ayı öncesinde mart ayı enflasyonu dört gözle beklemeye başlamış olan esnaf ve vatandaşlar henüz enflasyon rakamları açıklanmadan zam haberleriyle karşılaşmaya başladı. Bir süredir zam alıp, almayacağı yönündeki haberler ile vatandaşın kafasını karıştıran şeker fiyatları için Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan kötü haber geldi

Geçtiğimiz hafta stok sıkıntısı yaşandığına dair haberler ile vatandaşın gündemine gelen şekerin stoklarında bir sıkıntı olmadığına dair ilk açıklama Ticaret Bakanlığı’ndan gelmiş ve bakanlığın ilgili birimleri tarafından marketlerde gerçekleştirilen stok denetimlerine hız verilmişti. Ardından zam alması beklenen şeker fiyatlarına bir müdahalede Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelmişti. Tüm bu müdahalelere rağmen alması beklenen zam bir türlü durdurulamayan şeker fiyatlarının güncel hali belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Müdahalesi Yeterli Gelmedi

Geçtiğimiz ayın zam şampiyonu olan ayçiçek yağı fiyatları başlayan stok krizi iddiaları ile seri bir biçimde zam almaya başlamıştı. Stok sıkıntısının giderilmesine rağmen beklenen indirimi almayan ayçiçek yağı, bu kez de enflasyona kurban olmuş ve yaşadığı bir tık gerilemenin ardından yine de vatandaşlarını bütçesini yoracak bir fiyat etiketi ile raflardaki yerini almaya devam etmişti. Başka bir stok krizi ile zamlanması öngörülen şekere gelecek olan zam Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından edilen müdahale ile geri çevrilmiş ve şeker fiyatları beklenen aksine cüzi bir miktarda indirime girmişti. Ardından bir süre dengeli bir fiyat seyrinde ilerleyen şeker fiyatları, dün itibariyle zam aldı.

Şeker Fiyatlarına Yüzde 31 Oranında Zam Geldi

Bir süredir zam haberleri ile gündemlerden düşmemeye başlamış olan şeker fiyatları, beklenen zam dün itibariyle geldi. Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından duyurulan zam haberinin ardından yüzde 31 zam aldığı öğrenilen şeker fiyatlarının kilogram ve çuval fiyatlarında uygulanacak olan taban rakam da ortaya çıktı. Bugün itibariyle raflara yansımı beklenen yüzde 31’lik şeker zammının ardından şekerin kilogram fiyatı 7,80 TL’ye yükseldi. Tam Ramazan ayı öncesi yükselen şeker, vatandaşın cebini yakacak olan ürünler arasındaki yerini bugün itibariyle alacakken; şekerin çuval fiyatına gelen zam ise, esnafın cebini yakmaya başladı. Yapılan zammın ardından 50 kilogramlık şeker çuvalının fiyatı 550 TL’ye kadar yükseldi.

İlgili Makaleler