Personel Alımı

Az Önce Belli Oldu, Almanya’da İş Fırsatı Doğdu: Maaşlar 4 Bin Euro’yu Bulacak! Pek Çok Meslek Kolunda Alım Var!

Özellikle dolgun maaş nedeniyle yurt dışında çalışmak isteyen vatandaşların sıklıkla tercih ettiği ülkelerden biri olan Almanya hem ödediği maaşlar hem de bir Avrupa ülkesi olması sebebiyle çalışan vatandaşları kendisine çekiyor. Dönem dönem işçi alımları gerçekleştiren Almanya, bu sene hem işçi alımları hem de uzman alımları yapıyor. Yani hem mezuniyeti olanlar hem de mezuniyeti olmayanlar Almanya’ya gitme hakkını böylelikle elde etmiş oluyor.

Yeni bir iş ilanı yayınlamış olan Almanya, özellikle pandemi günlerinde azalmış olan iş gücünü telafi etmeye çalışıyor. Bu anlamda en son 1960 yılında yüklü bir personel alımı gerçekleştirmiş olan Almanya, aynı şekilde 2022 yılında da toplu işe alımların düğmesine basmış bulunuyor. Pek çok ülkeden işçi göçü kabul edecek olan Almanya’nın işsizlik oranlarının düşük olması da vatandaşları cezbeden başka bir nokta oluyor.

Almanya 1,5 Milyon Kişiyi İstihdam Etmeye Hazırlanıyor

Avrupa’nın en düşük işsizlik oranlarından birine sahip olan Almanya, cari gelir açısından da oldukça parlak rakamlar çizen ülkeler arasında yer alıyor. İşçi alımlarına başlayan Almanya’nın 2022 yılında 1,5 milyon kişiyi istihdam etmesi bekleniyor. Özellikle pandemi günlerinden bu yana sektörlerdeki işçi azalmasından yakınan Almanya, sektörde açılan boşluğu doldurmak için harekete geçmiş bulunuyor. Bu bağlamda hem vasıflı hem de vasıfsız olarak işçi alımlarını gerçekleştirecek olan Almanya’nın alacağı meslek grupları da yavaş yavaş netleşiyor.

En Çok Hemşire Alınıyor

Pandeminin eksilerinden biri de sağlık sektöründe yaşanan nitelikli iş gücü kaybı olmuş bulunuyor. Aynı sıkıntı içerisinde olan Almanya, en çok hemşire ve yaşlı ya da hasta bakıcı gibi pozisyonlara alım yapıyor. Tam 300 bin kişiyi hemşire ile yaşlı ve hasta bakıcılığı pozisyonunda istihdam edecek olan Almanya’nın aradığı diğer meslek grupları da bulunuyor. 230 binden fazla yuva eğitmeni istihdam edecek olan Almanya, aynı zamanda garsonluk, su tesisatçılığı ve tır şoförlüğü gibi pozisyonlara da alım yapacağını açıklamış bulunuyor. Euro üzerinden maaş ödemesi yapan Almanya’da alınacak olan yeni işçilerin en düşük 4 bin Euro’ya çalışmaya başlayacağı da konuşulan detaylar arasında yer alıyor.

İlgili Makaleler