Ekonomi

Bakan Albayrak duyurdu: Temmuz ayında tarihi rekor kırıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla konut satışlarının yüzde 124,3 artarak 229 bin 357 olduğu açıklandı. Bu açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Bakan Albayrak, Temmuz ayında tarihi rekorun kırıldığını duyurdu.

Türkiye’de Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbankası tarafından verilen ev kredileri neticesinde bir çok vatandaşlar bu sene içerisinde ev sahibi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla konut satışlarının yüzde 124,3 artarak 229 bin 357 olduğu açıklandı. Bu durum üzerine Bakan Albayrak sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

Bankalarımıza teşekkür ediyorum

Resmi twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bakan Albayrak, “250 alt sektörü harekete geçiren inşaat sektörü hareketlenmeye devam ediyor. Konut satışları Temmuz’da tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaşarak tarihi rekor kırdı. Vatandaşlarımızın ev sahibi olması noktasında kamu bankalarımızın payı büyük. Bankalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler