EkonomiGündem

Bakan Albayrak Müjdeyi Duyurdu: 10 Bin Liraya Kadar Nakit Para Desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabı Twitter'da, asgari ücret ile çalışanları, emekli maaşı alanları ve aylık geliri 5 bin liranın altında olanları ilgilendiren ve Temel İhtiyaç Desteği hakkında bilgi veren önemli bir paylaşım yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, aylık geliri 5 bin lira ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler ve emeklilerin de dahil olduğu kesime destek sağlanacağını duyurdu.  Temel İhtiyaç desteği ne demek? Kimlere Temel İhtiyaç desteği sağlanacak? Geri ödemesi nasıl yapılacak? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz…

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ülkemizde bulunan milyonlarca emekli maaşı alanlara, asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışanlara ve serbest meslek sahiplerine kamu bankalarınca destek verileceğini açıkladı.

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ DEVREYE GİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,”Ekonomik İstikrar Kalkanı adımları kapsamında tüm kurumlarımızla, vatandaşımızın ihtiyaçlarına destek olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda kamu bankalarımızla aylık 5 bin TL’nin altında geliri olan tüm vatandaşlarımız için Temel İhtiyaç Desteği’ni devreye aldık.” şeklinde ifade etti.

TEMEL GEREKSİNİMLERE YÖNELİK

Bakan Albayrak’ın duyurduğu Temel İhtiyaç Desteği şu şekilde gerçekleşecek:

Düşük ve orta gelir grubunda bulunan kişilerin gıda harcamaları, kira, elektrik, su, doğal gaz faturaları gibi temel gereksinimlerinin ücretini verebilmeleri adına temel ihtiyaç desteği sağlanacak.

EN FAZLA 10 BİN TL DESTEK

Bir ayda toplam hane geliri 5 bin lira ve altında olan gelirlilere, asgari ücretle geçinenlere, emekli maaşı alanlara, serbest meslek sahiplerine ve geriye kalan diğer orta ve düşük gelirli kişilere en fazla 10 bin TL’lik destek 6 ay ödemesiz toplam 36 ay destek sağlanacak.

BU DESTEĞİN GERİ ÖDEMESİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?
Geri ödemeler ise;

1) 10 bin lira destek için ilk 6 ay geri ödemesiz ve sonrasında 30 ay boyunca her ay 376 TL şeklinde ödeme olacak.

2) 7 bin 500 bin lira destek için ilk 6 ay geri ödemesiz ve sonrasında 30 ay boyunca her ay 282 TL şeklinde ödenecek.

3) Son olarak, 5 bin lira destek için ilk 6 ay geri ödemesiz ve sonrasında 30 ay boyunca her ay 188 TL ödeme sağlanacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir