Ekonomi

Bakan Albayrak: Türk Lirasına güvenen herkes kazanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak resmi sosyal medya hesabı üzerinden Borsa İstanbul’un yükselişi hakkında paylaşımda bulundu. Albayrak tarafından yapılan paylaşımda, “ TL’ye güvenen, Türk varlıklarına ve şirketlerinin büyüme hikayesine inanan herkes kazanacak." İfadeleri kullanıldı.

Çin’den Dünyaya yayılan corona virüsü bir çok ülkenin ekonomisini kötü etkiledi. Türkiye’de ise virüsün etkileri normalleşme dönemi ekonomi kararları ile silinmeye çalışılıyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak resmi twitter hesabı üzerinden güzel bir haberi paylaşımda bulundu. Paylaşımında Almanya, Fransa, Çin ve İngiltere gibi ülkelerin bu yılki borsa performanslarının yer aldığı grafiğe yer veren Albayrak, Borsa İstanbul’un yükselişine dikkat çekti.

2020 kayıplarını geri alan az sayıda borsadan biri

Bakan Albayrak tarafından yapılan paylaşımda, “Borsa İstanbul, yılbaşından bu yana artan yatırımcı ilgisiyle yükselişini adım adım devam ettirerek 2020 yılının kayıplarını geri alan az sayıda borsadan biri oldu. TL’ye güvenen, Türk varlıklarına ve şirketlerinin büyüme hikayesine inanan herkes kazanacak.” İfadeleri kullanıldı.

İlgili Makaleler