EkonomiKamu Haberleri

Bakan Albayrak: Ücretsiz izne çıkanlar için maaş desteği başlatılacak!

Türkiye’de corona virüsü salgını sürecinde dar gelirli ailelerin ekonomik sıkıntı yaşamamaları amacıyla devlet tarafından 1000 TL’lik destek ödemesi yapılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sosyal medya hesabından bu konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Albayrak açıklamalarında, “1000 lira nakdi yardımı yeni 2,3 milyon aileyle birlikte toplamda 4,4 milyon aileye vereceğiz.” İfadelerini kullandı. Albayrak ayrıca ücretsiz izne çıkanlar için maaş desteği başlatılacağını bildirdi.

Covid-19 salgını nedeniyle dar gelirli ailelere 1000 TL destek yardımı yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan destek yardımları yapılmaya başlandı. 2,1 milyon aileye destek yardımı sağlandı. Yapılan yardımlar vatandaşlara PTT, Jandarma, bekçi ve kolluk kuvvetleri aracılığıyla ulaştırıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sosyal medya hesabından yardımlara ilişkin açıklamalarda bulunurken, ücretsiz izne ayrılanlara maaş desteği başlatılacağını da duyurdu.

Bakan Albayrak’ın twitter üzerinden yaptığı açıklamaları şu şekilde:

Dar gelirli 2,1 milyon aileye sağlanan 1000 lira nakdi yardımı yeni 2,3 milyon aileyle birlikte toplamda 4,4 milyon aileye vereceğiz

5 bin liranın altında geliri olanlara verilecek temel ihtiyaç desteğine 3,7 milyon kişi başvurdu, ödemesi bu hafta başlayacak.

Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin, onlar için de maaş desteği başlatacağız.

Pazartesi gün sonu itibarıyla yaklaşık 23 bin firmaya kredileri tahsis edildi. 2,8 milyar liralık finansman KOBİ’lerin hesaplarına geçti.

Salgının ekonomiye etkileri olacaksa burada ekonomiyi ve piyasaları salgından koruyacak mücadelede özel bankaları da görmek arzusundayız.

71 binden fazla esnafımıza 25 bin lira finansman, 30 binden fazla esnafımıza 25 bin lira limitli ticari kart sağlandı.

Berat Kandili’ne de değinen Albayrak, “Bu mübarek gecede Rabbimizin ilahi merhametine, Peygamber Efendimizin himmetine nail olmak ve selametimiz ve sıkıntılardan beratımız için dua edelim. Cenabı Allah ettiğimiz tüm dualarımızı mübarek Berat gecesi hürmetine kabul etsin. Bu badireyi de atlatarak, Allah’ın izniyle ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ idealine yürüyeceğiz. İnşallah birlikte başaracağız.” diye konuştu

 

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir