Ekonomi

Bakan Albayrak’tan Ekonomik İstikrar Kalkanı Hakkında Önemli Açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak çok önemli açıklamalarda bulunarak Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarının maddi tutarının 240 milyar liraya ulaştığını ifade etti. Ayrıca Bakan Albayrak bu miktarın milli gelirin yüzde 5'i civarında olduğunu vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak açıklamalarında Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarının maddi tutarının 240 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamalarında bu miktarın milli gelirin yüzde 5’i civarında olduğunu vurguladı.

BAKAN ALBAYRAK’IN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bakan Albayrak’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Biz sadece devreye alınan adımların maddi tutarını dile getirmekteyiz. Eğer bazı ülkeler gibi ekonomik büyüklüğünü ifade etmemiz gerekirse, bu rakam 525 milyar TL’yi bulmaktadır. Bu da milli gelirin yaklaşık yüzde 11’ine denk gelmektedir.

“KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

İster maddi tutarı ister ekonomik büyüklüğü dikkate alın, Türkiye salgın kapsamında destek/milli gelir oranında dünyadaki iyi konumda olan ülkelerden biridir. Covid-19 salgının ekonomimize etkilerini gidereceğimizden, ülkemiz için ortaya çıkan potansiyeli değerlendirebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler