Kamu Haberleri

Bakan Bilgin Açıkladı, Milyonlarca Memur Nefesini Tuttu; Ek Gösterge O Tarihte Meclis’te! Maaşlara En Az 1350 TL Zam Geliyor!

Bir süredir milyonlarca memurun yakından takip ettiği 3600 ek göstergede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, düğmeye bastı. Konuyla ilgili ikinci toplantıyı gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3600 ek göstergeye dair çerçeveyi daha da netleşti. Toplantı sonrası açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, konuyla ilgili ilk kez tarih verdi.

Memurların maaşlarından ikramiyelerine kadar pek çok noktada artış sağlayacak olan 3600 ek göstergenin memurların tazminatları ve emekli maaşlarında da önemli bir fark yaratacağı ortaya çıktı. Konuyla ilgili yapılan ikinci toplantının ardından memurlara seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, bahar aylarını işaret etti.

Ek Gösterge İçin Tarih Verildi

Bir süredir özellikle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin dört gözle beklediği 3600 ek gösterge için toplantılar başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3600 ek gösterge toplantısının ilki 16 Şubat’ta gerçekleştirildi. İkinci toplantıyı dün gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir araya geldi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; “Amacımız, ek göstergelerin adaletli ve hakkaniyetli şekilde yeniden düzenlenmesi ve toplu sözleşmede aldığımız karar gereği ek göstergelerde hem 3600 ek gösterge diye kamuoyuna kurulan cümlenin hem de tüm ek gösterge sistematiğinin yeniden elden geçirilmesi, oradaki omurga bozuklarının düzeltilmesi, her kesimin memnun olabileceği bir çerçevenin üretilmesidir” dedi. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, konuyla ilgili toplantının üçüncüsünün 10 Mayıs’ta gerçekleşeceğini ve bu toplantıdan sonra ek göstergeye dair detayların daha da netleşeceğinin sinyalini verdi. Öte yandan 3600 ek göstergenin meclise mayıs ayında geleceğine dair söylentiler, kulis bilgiler arasında yer aldı.

Ek Gösterge Maaş ve İkramiyeleri De Etkiliyor

Ek gösterge ile ilgili toplantıda hazır olarak bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantının hemen ardından memurların beklentisini ve taleplerini ilettiklerini açıkladı. Ek göstere düzenlemesinde adil bir sistem kurulması gerektiğini savunan Yalçın; “Kamudaki personel rejimi içerisinde ek gösterge sistematiğini dikkate alarak, tüm kamu çalışanlarının içerisinde kendisini bulacağı bir çerçevede, tazminat yansıtma oranlarını da alarak emekli aylığı ve emekli ikramiyelerine dokunacak şekilde bir memnuniyet üretilmesini kamu tarafıyla paylaştık” ifadelerini kullandı. Bakanlığın taslak çalışmasını kendilerine göstermediğini de açıklamalarına ekleyen Yalçın; “Bu anlamda kamu tarafının bir taslak çalışmasının olduğunu gördük. Bu taslak bizimle paylaşılmadı, bunun yerine bizim hizmet bazlı yaklaşımımız alınmak istendi” diyerek sözlerine son verdi. Öte yandan bir süredir memurların dört gözle beklediği ek göstergenin çıkarılması halinde; kapsama alınan memur maaşlarında 1.300 TL’yi geçen artışlar yaşanacağı öğrenildi. Yine ek göstergenin memur ikramiyelerine olan etkisinin en az 50 TL artış şeklinde gerçekleşeceği, konuyla ilgili konuşan uzmanlarca hesaplandı.

İlgili Makaleler